Spinaziecake & pijnstillers

Voor de koffie besloot ik weer richting Kreuzberg te wandelen. Het was nog vroeg en hopelijk daarom nog niet te druk bij Cuccuma. Daar had men een spinazie-pistache-citroencake.

Dag 4: Spinaziecake

Weer eens wat anders dan worteltjestaart, aldus het konijn. De citroen-icing redde het verder wat droge en niet zo zoete gebak.

& Pijnstillers

Ik liep de Bergmannstraße door, een bonte verzameling winkeltjes en horeca, verkende wat zijstraten en draaide bij de Mehringdamm weer om. Het was zo’n lekker weer dat ik door bleef lopen. Ondertussen de signalen van mijn benen wegredenerend. Negeren lukte op een gegeven moment niet meer, want ik kon niet meer normaal lopen. Ik moest af en toe stilstaan en in een half-kreupele slakkengang bereikte ik uiteindelijk mijn verblijfplaats. Alwaar ik ’s middags 2 maal een sterke pijnstiller nam en ruim drie uur op bed lag.

’s Avonds ging het weer wat beter, ik nam de ondergrondse en de tram naar Banh Xeo Saigon voor een goed Vietnamees maaltje. Helaas kreeg ik de loempiaatjes zonder sla en verse kruiden. En protesten mochten niet baten, ze werden volgens de serveuse altijd zo geserveerd. Nu heb ik meerdere bewijzen van het tegendeel, maar ik heb het zo gelaten.

Waar voor veel Berliner de zaterdag nog met beginnen, lig ik al weer lekker op bed. Morgen wat minder lopen, op tijd stoppen En naar de operette! Maar dat leest u maandag.

Berlin - Autumn

Het Berlijn-fotoalbum op Flickr, via de pijltjes ga je naar de volgende/vorige foto.

De blogs van dit Berlijn-bezoek:
– Vegan Woestijn in Berlijn
– Op zoek naar Maria
– Spinaziecake & Pijnstillers
Neuköln – Du of Sie?
Queer musical & operette-fetisj
Berlijn van XBerg tot P-Berg


Geef een reactie