Pussycat-boek – wie schrijft, die blijft

Pussycat-boek – wie schrijft, die blijft
3 juni 2021

En toen was er een boek over Pussycat. En een artikel in de krant. En een reactie van een radiozender: of ik wilde vertellen over… Pussycat. Klik en lees, luister & kijk!

Ik schreef hier al een paar keer eerder over, zie hier (maar ook hiero en daaro).

Donderdag 10 juni ben ik van 20.00-22.00 uur te gast bij RTW FM in de uitzending over Pussycat. ik mag 12 nummers uitzoeken en zal vragen beantwoorden. Klik hier voor de livestream.

Hét Pussycat-boek

Totaal onverwacht voor mij stuitte ik op het nieuws in de Limburgse media (klik hier & ook hier) dat er een boek zou verschijnen over Pussycat: ‘De Mississippi stroomt in Limburg‘ door Lou Willé en Harm Peter Smilde. Lou Willé is de ex-man van zangeres Toni Willé. Hij bleek letterlijk alles uit de tijd van Pussycat bewaard te hebben en wilde de geschiedenis van de band beschrijven. Ook de Telegraaf (klik hier voor het artikel) heeft er inmiddels lucht van gekregen.

Dat schrijven vlotte niet echt en gelukkig heeft hij een auteur benaderd die al meer succesvolle biografieën van artiesten en bands op zijn naam had staan: Harm Peter Smilde. En zo ontstond een mooie samenwerking en een heel informatief boek waarin alle kanten van de Limburgse band beschreven worden. Dat dat meer is dan de bekende liedjes is niet iedereen bekend. Dat er hard gewerkt is voor het succes ook niet.

Ik wist natuurlijk al wel het één en ander, maar ook voor mij stond er nieuws in. Dat ga ik hier nog niet verklappen, ik ben in het boek gedoken en komende week vertel ik erover bij…

Radio Waddinxveen

Iets minder onverwacht kwam er een week geleden een reactie binnen op dat eerste blog over Pussycat. Of ‘jullie'(wij?) wat wilden vertellen bij de lokale omroep Waddinxveen over de band. Ik dacht even dat er een misverstand was geboren dat ik ook bij de voormalige band hoorde, maar dat bleek niet het geval. Ze hadden wel degelijk mij op het oog.

Nu begreep ik al uit publicaties naar aanleiding van het boek dat Toni Willé zelf geen promotie-activiteiten meer onderneemt, dus de kans dat we haar nog op de radio horen of op televisie zien acht ik zeer klein. Dan kom je via een zoekmachine al snel uit op dit blog. Ik ben zeer vereerd, en tot iets minder genoegen van mijn echtgenoot ben ik er eens goed voor gaan zitten. Uiteraard lees ik het boek, daarnaast struin ik Youtube af naar grappige en leuke versies van oude Pussycat-liedjes.

Pussycat door anderen

Tot op de dag van vandaag worden er door mensen over de hele wereld liedjes ingezongen, nagespeeld. En door mensen uit alle windstreken. Korte anekdote: toen mijn man een keer op een motor door Myanmar reisde wilde hij op een vreemd moment videobellen met mij. De reden? Op de radio in een afgelegen restaurantje werd Pussycat gedraaid, ik kon live meeluisteren.

Na wat speurwerk vond ik onderstaande video op Youtube terug. Het kostte wat moeite om erachter te komen welke taal er werd gezongen, maar met behulp van Google (niet GoogleTranslate, want Birmees heeft een ander schrift dan in de – fonetische – ondertiteling in de video) kwam ik er toch achter:

Ik heb een speciale speellijst gemaakt van uitvoeringen die ik vond. Van Brazilë tot Nieuw Zeeland, Van Zuid-Afrika tot Noorwegen, het komt allemaal voorbij in de compilatie hieronder. Kijk, luister, en huiver (soms). En vergeet niet aanstaande donderdag vanaf 20.00 uur af te stemmen op RTW FM, er is een live stream met beeld.

This Post Has 2 Comments

  1. Leuk artikel!
    Gr Caroline

  2. Dag Ron,
    Leuke blog en erg leuk ook dat je op de Waddinxveense radio zo uitgebreid over Pussycat kon vertellen.
    Hoop dat je hebt genoten van het boek.
    Hartelijke groet, Harm Peter

Geef een reactie