Pussycat, Hyves, SP & Rita Verdonk

Geen politiek vandaag. Alhoewel, bijna alles is politiek. Hoe krijg je Pussycat, Hyves, Rita Verdonk en de SP in één blog bij elkaar?

Hyves

Dat zit zo. Het begon met mijn aanmelding op Hyves om Jamal Turkmani te steunen. Toen heb ik me maar aangemeld bij de Hyves van Toni Willé, vroeger de zangeres van Pussycat. Ik ken de jongen die haar Hyves beheert, vandaar. En toen zag ik Rita Verdonk onder haar Hyves staan en heb daar zo mijn vraagtekens bij gesteld.

Toni van Pussycat

Daarna kwam er een reactie van Toni zelf. Dat ze al een jaar lid was van de SP en toevallig of niet, twee weken geleden benaderd was door een journalist van ons partijblad, de Tribune, voor een interview. Nou, Rita Verdonk for president was inmiddels verwijderd van toni-wille.hyves, en daar ging het uiteindelijk om.

Ik ben geen aanhanger van Rita, maar dat zal niemand hier verbazen. Ik respecteer wel ieders politieke voorkeur, dat is een groot goed in dit land. En hoewel Pussycat op een enkel nummer na geen geëngageerde liedjes maakte, weigerden ze tijdens een toernee in het Zuid Afrika van de apartheid, voor aparte zwarte of blanke zalen op te treden.

Het anti-apartheidsliedje dat Pussycat ooit uitbracht op single: Let freedom range.

Tegenwoordig moet je oppassen uitgesproken te zijn. Tégen Wilders of Verdonk? Dan deug je nergens meer voor. Voor je het weet ben je beland in een oeverloze discussie, en die kun je op een fansite niet gebruiken dacht ik.

Geef een reactie