AWACS naar Eindhoven

De antwoorden van Gedeputeerde Staten op onze vragen over de mogelijke verplaatsing van AWACS-vluchten naar Vliegveld Eindhoven zijnnog niet behandeld, maar de tegen L1 verklaarde een woordvoerder van de NAVO-basis Geilenkirchen al wel dat verplaatsing bestudeerd wordt.

En dat is weer te lezen op Omroep Brabant:

Er loopt een onderzoek naar het verplaatsen van vluchten van de AWACS-basis in het Duitse Geilenkirchen naar Vliegbasis Eindhoven. Een woordvoerder van de NAVO-basis heeft dit tegen de Limburgse zender L1 gezegd.
Het verplaatsen zou tot minder overlast moeten leiden in het Zuid-Limburgse Schinveld, dat vlakbij Geilenkirchen ligt. Maandag meldde de gemeente Eindhoven nog dat er geen concrete plannen zijn voor verplaatsing van AWACS-vluchten. De SP in de gemeenteraad van Eindhoven had hierover vragen gesteld. De socialisten zien de toestellen niet zitten omdat die een ‘pokkenherrie’ veroorzaken.

Het gaat overigens niet om de reguliere AWACS, maar om de transportvluchten die nodig zijn voor de missies in Afghanistan. Van het permanent stationeren van vliegtuigen op Eindhoven zou geen sprake zijn. Het is volgens de NAVO-basis nog niet bekend of en hoeveel vluchten er verplaatst kunnen worden.

Geef een reactie