Roze Racisme & pedo-haat

Roze Racisme & pedo-haat

Bericht uit Brabant: “Woont tegenwoordig in BoZ en gaat nu hier zijn Leefbaar geluid laten horen. Konden jullie ‘m niet lekker in Rotterdam houden?” Ik dacht: houd die opruier maar lekker daar. Over roze racisme en pedo-haat in Rotterdam.

Lees ook het blog ‘Leefbaar jaagt ze de stad wel uit’.

Roze Racisme

De verhuizer in kwestie is Lennard van Mil, thans voorzitter van de Roze Leeuw, voorheen de Dutch Gayservatives. Lennard is de spreekbuis van roze extreem-rechts en haalt er in dit kritiekloze stukje van Kijk op Bergen op Zoom weer zijn eigen statistieken bij. Die uiteraard niet worden weersproken of gecheckt, vandaar hier maar de link naar de factcheck van Kennisplatform Integratie & Samenleving (pagina 18, maar de rest is ook interessant). Het tegendeel is waar, maar dat was teveel moeite voor de Bergse Kijk.

Vers Beton berichtte er in 2018 al over, en deze uitspraak van mijnheer zegt eigenlijk al genoeg:

Het probleem zit ‘m namelijk in de massa-immigratie, de open grenzen en het gebrek aan integratie. En het feit dat we te verwijfd zijn en te soft. Bron: vers beton

Waarschijnlijk omdat de opperleeuw verhuisd is zijn de roze welpen ook niet meer bij machte om mee te lopen met de Pride Walk, maar met de incidenten nog vers in het geheugen, besloot de groep Resist Their Reignbow tóch een tegenbetoging te organiseren tijdens de Pride Walk, hét zichtbare evenement van Rotterdam Pride. Ik moet zeggen dat ik ook grote moeite heb met hun aanwezigheid in het verleden, en de houding van Rotterdam Pride hierover.

Je moet wel erg kortzichtig zijn om een organisatie toe te laten die zo tegen je eigen doelstellingen van inclusiviteit gaan.

Evenement is gekaapt door haatzaaiers (bron: AD/Rotterdams Dagblad)

Hieronder de voornaamste grieven van Resist Their Reignbow ten aanzien van de Roze Leeuw. Op Resist Their Reignbow kom ik onder ‘Pedo-Pride’ nog terug, want daar slaan ze de plank volledig mis.

https://www.facebook.com/ResistTheirReignbow/posts/112539380146767

Regenboogvlag aanpassen?

Een andere wens van Resist Their Reignbow is om die inclusiviteit een gezicht te geven door een bruine en een zwarte baan toe te voegen aan de regenboogvlag. Je kan er een principiële discussie over voeren of de regenboogvlag al niet voor de héle LHBTIQAP+-gemeenschap staat. Je kan ook redeneren dat er weinig kwaad schuilt in zichtbaarheid. Die extra banen herinneren ons er wel telkens aan dat we geen exclusief witte gemeenschap zijn. Ik neig naar het laatste.

De Roze Leeuw moet niets hebben van die bruine en zwarte baan op de regenboogvlag:

https://www.facebook.com/derozeleeuw/posts/373109586597341?__tn__=-R

De Roze Leeuw heeft steun gekregen uit onverwachte hoek. Rotterdams’ COC-voorzitter Eyasu Hindrik Balcha plaatste een opinie-artikel in Gaykrant en COC Rotterdam plaatste het artikel weer op hun eigen Facebookpagina. Iets dat ik maar als steun voor zijn standpunt beschouw.

Wat mij betreft moeten we ophouden met symboolpolitiek en starten met echte veranderingen. “Inclusieve” organisaties, safe spaces, prides moeten werk maken van diversiteit en inclusie.

Aan alle mensen van kleur die zich nu niet thuis voelen in traditionele LHBTIQ+*-organisaties heb ik een oproep. Laat je net als ik niet wegjagen! Join me en laten we samen de diversiteit en inclusie vieren! Maar laat alsjeblieft die unieke verbindende vlag, dat ene symbool van eenheid met rust.  (bron: Gaykrant)

De COC-voorzitter spreekt zich hier wel tegen. Enerzijds legt hij de verantwoordelijkheid voor het inclusiever maken bij de organisaties zelf. En hoe knap ik het vindt dat hij dat oude-witte-homomannenbolwerk – COC Rotterdam – is binnengedrongen, je kan onmogelijk verwachten dat mensen van kleur zich binnenvechten als ze tegen zo’n overmacht aan mensen oplopen waar ze zo weinig mee gemeen hebben. Die organisaties zullen zelf echt wat moeten ondernemen.

Tegelijkertijd denk ik dat mensen die zich niet thuis voelden bij het COC zich al lang zelf georganiseerd hebben, kijk naar de Hang Out en andere initiatieven in Rotterdam. Zo’n stellingname over die vlag helpt dan ook niet echt. Ik zou me beter gezelschap dan de Roze Leeuw wensen.

Gay Pride Fox - Lisbon

Tegen racisme én tegen Pedo’s op Pride

Amsterdam Pride was niet de enige die vergast werd op de aanwezigheid van een folderaar van Pedo Pride. Zij het dat deze mijnheer hier op minder agressie kon rekenen dan in de hoofdstad. Om trots te zijn op je pedo-zijn gaat ver. Om mensen te verschoppen omwille van een ongekozen geaardheid, gaat ook ver. Er was een  tijd dat pedofilie en -seksualiteit bespreekbare onderwerpen waren, een tijd dat Martijn met een kraampje bij Roze Zaterdag stond.

Een beladen onderwerp is niet gebaat bij emotionele debatten, maar bij een nuchtere beschouwing. Die geluiden zijn er de laatste tijd gelukkig ook. Zie ‘Pedofielen verdienen steun‘ door Joep Heldoorn), ‘Kinderen misbruiken maakt je nog geen pedo‘ door Chris Klomp en ‘Ik wil niet langer zwijgen over pedofilie‘ door Linda Duits. Kort gezegd ben ik blij met dit soort publicaties. Kindermisbruik is slecht en dient vervolgd, maar geen kind is gediend bij een heksenjacht op pedo’s. Dat werkt averechts.

De groep Resist Their Reignbow was echter not amused door de folderactie en stond ook daarom tegen de organisatie van Rotterdam Pride te demonstreren. Want, en hier volgt een lang citaat:

ROTTERDAM PRIDE VERSTERKT DE GEVAARLIJKE VALSE LINK TUSSEN PEDOFILIE EN LHBTIQA+. Het is een trope, het is gevaarlijk en versterkt het schadelijke stigma rond LHBTIQA+. Seks gaat over toestemming. Kinderen kunnen geen toestemming geven. Pedofilie is geen seksuele geaardheid, het is kindermishandeling.

Pedofilie is gebaseerd op leeftijd en dominantie.

Ondanks Rotterdam Pride Pedo Pride (Kinderbevrijdingsfront) niet toe zou laten tijdens de Pride Walk, mocht diegene als individu toch meelopen.
De Rotterdamse politie gaf deze persoon zelfs een telefoonnummer om te bellen voor als hij in gevaar was, in plaats van hem te laten te vertrekken. De politie, de overheid en Rotterdam Pride keuren pedofilie goed.

Doen alsof ze een politieke boodschap hebben, zodat ze deel kunnen uitmaken van de Pride Walk onder de noemer “vrijheid van meningsuiting”. Kindermishandeling is geen seksuele geaardheid en moet niet worden genormaliseerd. (bron: FaceBook)

Resist Their Reignbowheeft bij mij hierdoor veel krediet verloren, hoe zeer ik ook achter hun andere standpunten sta. Dit is verre van inclusief. Kennelijk niet bij machte het onderscheid te maken tussen geaardheid en praktijk. Als je zelfs de bescherming van individuen op de korrel neemt, dan heb je het echt niet begrepen.

Ik hoop dat Bij1 Rotterdam – die de tegendemo actief steunde – zich wat dit thema betreft bezint. Meer hierover was te lezen in het AD/Rotterdams Dagblad.

Hoe Rotterdam Pride worstelt met kritiek

Dat was te lezen op vers beton, al focust het artikel op racisme  en gaat het niet in op het pedo-aspect van de kritiek. 

Geef een reactie