‘Prostitués van de derde categorie’

In Düsseldorf de hort op in de letterbakhoreca, belandden we in een Kneipe met ‘prostitués van de derde categorie’.

Roze Düsseldorf

In Düsseldorf besloten we een stapje in de roze wereld te zetten, of de letterbak zoals de BBB-vrouw het zo fijntjes zei. Ontmenselijking moet ergens beginnen nietwaar. Wat voor Wilders de moslims zijn, is voor Van der Plas de LHBTQIA-gemeenschap. Ik dwaal af.

Niet ver van het station zou een queer-zaak zijn met de bijzondere naam AromA. Overdag geopend, dus perfect voor deze immuungecompromiteerde met vermoeidheidsverschijnselen. Persoonlijk vond ik er weinig queer aan, het publiek bestond uit wat jonge gasten en dames die de L en de H van de letterbak vertegenwoordigden (we maken er gewoon een geuzennaam van).

De volgende zaak: K1 club. Er kwam zo een kabaal uit – en dat voor de paar mensen die binnen zaten – dat we direct rechtsomkeert maakten. Volgens de onovertroffen Spartacus app (voorheen de wereldwijde roze reisgids) was de Comeback de dichtstbijzijnde volgende roze pleisterplaats.

Comeback, een komen en gaan

In de Paardenstraat in Amsterdam zat vroeger een soortgelijke zaak en in Brussel had je het Rijk der Zinnen.

Het was niet eenvoudig te vinden: op het aangegeven adres was geen Comeback te bekennen. Wel had Google een vage aanwijzing ‘bevindt zich in hotel’. De ingang bleek om de hoek in de Bismarckstraße.

In de Comeback was het meteen duidelijk, er was namelijk geen ontkomen aan: meest oudere mannen en evenzoveel – voornamelijk Oost-Europese – jongens die tamelijk onrustig de zaak scanden en elke nieuwe klant die hen nét iets te lang aankeek meteen aanklampten. Ik had een zwaar vermoeden dat de onrust bij sommigen ook lag aan het gebruik van een verdovend middel.

Omdat je er ook moeilijk naast kan kijken, kregen we tot drie keer bezoek van één van de heren die opzichtig vroegen hoe het met ons ging. Of die ene olijkerd die zijn ogen van boven naar beneden rolde, wenkbrauwen opgetrokken en hoofd schuin omhoog naar achteren wenkend, vroeg:

Wellicht was dat wat Google bedoelde met het hotel. Een kamertje voor een uur.

Een tafel verderop stond een viertal mensen zich te vermaken. Een dronken man van rond de veertig, onder invloed, danste met ontblootte buik ruggelings tegen een oudere, corpulente heer. Aan de zelfde tafel was een fantastisch uitziende trans vrouw (zo schat ik in) met schorre, zware stem uitbundig in gesprek en begroette af en toe een nieuwe binnenkomer met een luchtzoen.

Het was geen saaie bedoening daar. Manlief las ondertussen de recensies van Google voor:

Hustler-bar

Een hustler-bar midden in Düsseldorf. Ik voelde me daar erg ongemakkelijk. Mijn vriend en ik werden meteen aangesproken door zeer opdringerige buitenlandse gigolo’s die ons vroegen of we er “één door onze neus” wilden trekken.
Ik ben zeer geschokt dat zoiets zelfs hier in Duitsland bestaat en hoop dat de autoriteiten hier erbij betrokken zullen worden.

Vrouwen niet toegestaan

Kon niet binnenkomen met mijn vriendin. Vrouwen zijn niet toegestaan, zei de barman. Oké, dan geven we ons geld ergens anders uit. Stel je voor dat je tegen een homo zegt dat hij niet naar een bar kan komen omdat hij homo is.. raar om te ervaren tegenwoordig. Zeker niet zoals Amsterdam hier.

Walgelijke mensen

Als het mogelijk was om 0 sterren te geven, zou ik het geven. Vreselijke plek. Ze weigerden ons een menu te geven en nadat ze hadden gevraagd hoe we dan konden bestellen, schopten ze ons er gewoon uit. Vreselijke plek, walgelijke mensen

Prostitués

Vreselijk. Prostitués van de derde categorie.

Hierna kreeg ik de slappe lach, niet handig en ook niet bevorderlijk voor de broeierige sfeer. Het kan aan de vertaling uit het Spaans liggen (Horrible. Prostitutos de tercera categoría.). Ik kon het niet helpen.

Tegelijkertijd droop de triestheid er bij sommigen vanaf. Waarschijnlijk hetero, weg van je geboorteland en door omstandigheden geen andere keus zien dan voor een paar tientjes een uurtje seks met een vreemde man te hebben. Je zou je voor minder verdoven met één of ander middel. Om vervolgens op Google bestempeld te worden tot één van de prostitués van de derde categorie.

Ik hernam mezelf, dronk mijn flesje leeg en besloot dat het beter was om verder te gaan.


Foto boven: tekst op afvalbak in Düsseldorf

Geef een reactie