COC Noordoost-Brabant: hoop

Met een bedrukt gevoel ging ik woensdagavond naar de Algemene Ledenvergadering (ALV) van COC Noordoost Brabant.

COC: er is nog hoop

Het tweekoppige bestuur zou aftreden als zich geen besluurskandidaten zouden melden. Een matige opkomst met toch nog een goede afloop.

Door het druilerige weer waren weinig leden naar de Knillispoort in Den Bosch gekomen. Maar als de nood hoog is komen er blijkbaar oplossingen. Er hadden zich twee mensen gemeld om mee te draaien met het bestuur en een andere vrijwilliger wierp zich op om uitvoerende taken van het bestuur in Oss over te nemen. Er wordt nu eindelijk ook werk gemaakt van de Osse vestiging.

Met de nieuwe bestuurskandidaten en met de uitspraak van de ALV dat een betaalde kracht ingehuurd kan worden is een belangrijke stap gezet om het COC in Noordoost Brabant in de toekomst te versterken.

De voorzitter haalde de woorden uit mijn mond toen ze zei dat het COC een beetje haar kindje was. Alleen kon ik als oud-voorzitter van zowel het Osse als het Bossche COC weinig betekenen en dat geeft een machteloos gevoel. Het is de laatste tijd erg lastig geworden om mensen bereid te vinden bestuurswerk op zich te nemen.

Er is genoeg te doen...

En dat terwijl het COC voldoende aansprekende activiteiten ontplooit (zie bijvoorbeeld de actie op Kom-uit-de-kast-dag).

Opgelucht (en na een borrel) kan ik nu rustig gaan slapen.

Geef een reactie