Megastallen-debatten

Gepubliceerd op 1 reactie 1 minuten leestijd 140 x bekeken


Ik was er zelf niet bij, maar mijn donkerbruine vermoeden dat we daar als luistervee ingezet zouden worden is zojuist door SP-collega Veerle Slegers bevestigd. Of ik vanavond wil gaan, vooruit, maar ik zit niet in vak-L (luisteren & leren) met de medeverantwoordelijken voor dit beleid.

Het klinkt arrogant, maar mijn standpunt heb ik al een tijdje helder, net als mijn SP-collega’s in Provinciale Staten. Vanaf het begin hebben we gepleit voor een ander beleid m.b.t. de intensieve veehouderij (zeg maar vee-industrie).

Op deze avonden hoor ik waarschijnlijk niet veel nieuws. Aan de reactie van de ZLTO-man te horen worden dezelfde stellingen betrokken. En wij worden geacht in vak-L plaats te nemen en onze monden te houden, terwijl wel vaak aan vak-L wordt gerefereerd als zijnde de beslissers in dit soort zaken.

We hebben zelf al enkele bijeenkomsten op locatie georganiseerd (in Rijkevoort – klik hier; en in Diessen – klik hier en ook hier), waar overigens dit interessante (maar lange) betoog van professor Bruil te horen was:

Vanavond dus toch maar naar Uden (kerstreces of niet) en met eigen ogen en oren waarnemen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
  • Marco
    16 december 2009

    Succes vanavond en laat je niet de mond snoeren 🙂