Paasontbijt Nemelaer

2007: landgoed Nemelaer

Vandaag ben ik op de Dag van het Landschap met Cees op stap geweest naar Landgoed Nemelaer in Haaren, waar het Brabants Landschap een paasontbijt had georganiseerd voor leden van Provinciale Staten en Brabantse Tweede Kamerleden.

Het was in meerdere opzichten een nuttige én aangename tijdsbesteding. Nuttig om wat nader kennis te maken met de mensen van het Brabants Landschap en ook om enkele collega-Statenleden wat beter te leren kennen.


Bosuilskuikens hoog in de boom.

Dat laatste was ook wel een beetje komisch, de één herkende ik aan de naam en de ander van gezicht. Ik heb maar eerlijk gezegd dat ik nog niet alle 55 Statenleden ken, en dat was ook maar het beste. Gelukkig was ik niet de enige SP-er. Ook collega-Statenlid Veerle Slegers was er met haar gezin.

We hebben een rondleiding met uitleg gehad. Het is me wel weer duidelijk geworden dat het (oneerbiedig gezegd) tuinieren op grote schaal is met de natuur in ons land.

Het Brabants Landschap legt meer de nadruk op cultuurhistorie en natuurwaarden. Dat betekent dat dichtgegroeide vennen soms weer in oude staat hersteld worden en ook dat hele mooie oude bomen moeten wijken voor jong groen. Dat laatste is dan weer goed om veel struweel te krijgen waar vogels en kleine dieren van profiteren..

Brabantse Wal

Geef een reactie