Vandaag een uurtje overleg gehad met de griffier en een statenadviseur over een initiatiefvoorstel dat ik aan het schrijven ben.

Op een zeker moment moet je gaan bedenken welke vorm je gaat gebruiken, wat je precies wilt zeggen en regelen. Ik wil natuurlijk veel te veel. Dan is het erg fijn om met mensen van de griffie te praten. Er is een tijdspad bedacht, er worden afspraken gemaakt met beleidsambtenaren en ik krijg wat informatie zodat ik zelf nog op onderzoek uit kan.

Meteen maar een afspraak met de persoon die namens de VVD de vragen van de homobeweging heeft ingevuld voorafgaande aan de statenverkiezingen. En dan ga ik nu echt aan de slag.

Ondertussen moet ik het hoofd koel houden, want wat het is, ik weet het niet. Maar de laatste week ben ik rechtstreeks en indirect door behoorlijk wat mensen benaderd met ieder hun eigen verhaal of probleem waar iets mee ‘moet’. En hoewel ik lid ben van een grote fractie, heb ik toch mijn eigen onderwerpen te behandelen. In dit geval gaat het steeds om milieu-onderwerpen.

Geef een reactie