Lotus Sports Club in Cambodja

Lotus Sports Club in Cambodja

Een transman leidt in Cambodja Lotus Sports Club, een voetbalteam van lesbische & heteromeiden én transjongens. Een film over dit bijzondere sportteam is in de maak.

Lotus Sports Club

Alhoewel de hoofdstad is Kampong Chhnang ene slaperig stadje aan de Mekong. Maar wat Sovan met zijn team heeft neergezet is niet onopgemerkt gebleven en het beperkte zich niet tot Kampong Chhnang zelf. Want het voetbalteam speelt in de nationale competitie en zo maken veel mensen in grote en kleine plaatsen kennis met dit diverse elftal.

Filmmaker Vanna Hem werkt al een tijdje aan de film onder de eerdere werktitel Iron Legs. Vanna Hem is ook voor ons geen onbekende want hij portretteerde al mensen van de doelgroep van Stichting Untenu, zoals in de docu Karma? (zie een blog uit november 2015)

De eerste werktitel was Iron Legs (ik schreef er in 2016 over). De crowdfunding voor de de tweede helft is nu door Document Our History Now gestart, lees hier meer. Bekijk hieronder een voorproefje:

Kampong Chhnang

Hieronder mijn foto’s uit 2015 van een trip naar Kampong Chhnang, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ik ontmoette er de leider van het voetbalteam en woonde een scholing bij over lhbt-rechten. Tot slot bezocht ik er een schooltje waar jongens en meiden onder armoedige omstandigheden woonden.

Campong Chhnang - Cambodia

 

 

This Post Has One Comment

  1. Ik hoop dat het lukt om de docu te realiseren!

Geef een reactie