Kerstbingo met Zuster Clementia

Zuster Clementia draaide bij de Kerstbingo aan de bingomolen en nam openbare biechten af bij COC Noordoost Brabant. En dat alles ten bate van Stichting AidsCare.

Kerstbingo een traditie

De Kerstbingo van de COC Seniorensalon gaat ver terug, al in 2007 was Sheilla Bijoux bingoballenbitch. In 2018 verscheen Zuster Clementia voor het eerst ten tonele met Fatima Fayrouz aan haar zijde. Telkens ten bate van AidsCare – de stichting die toen nog Untenu heette.

Toen de Zuster de vraag opwierp of er behoefte was aan een bingo rond kerst, was het snel gefikst. Zodoende was het op kerstavond het weer bal. In een gezellig gevulde Knillispoort ging niemand naar huis zonder één of meerder prijzen en zonder een bemoedigend woord van Zuster Clementia. Van schokkende openbare biechten kwam het niet echt, de aanwezige heren maakten desgevraagd niet zo veel meer mee, al kreeg Zuster Clementia het soms wel even zwaar te verduren:

Zuster gesandwichte Zuster tussen Jaqcues & Maykel.

Maar geen klagende zuster, want het verspreiden van universele vreugde behoort immers óók tot haar taken. En gezien de gezichtsuitdrukkingen van beide heren is dat wel gelukt.

Opbrengst naar AidsCare

Ook bij Stichting AidsCare is men tevreden: door giften en de verkoop van bingokaarten en regenboogsjaals kon bijna €400,- worden bijgeschreven op hun rekening, waardoor weer LHBTQ+ mensen met hiv in Zuidoost-Azië geholpen worden.

En zo heeft Zuster Clementia ook haar andere plicht niet verzaakt: geld inzamelen voor goede werken op het gebied van hiv/aids.

Lei met Zuster Clementia
Zuster Clementia O.P.I.

Geef een reactie