Stichting Untenu in de startblokken

Gepubliceerd op 1 reactie 2 minuten leestijd 133 x bekeken

Het Positive MSM and Transgender Community Support Fund Cambodia krijgt een formele tak in Nederland: een eigen stichting: Untenu. De eerste stap naar de oprichting is gezet.

UNTENU

Untenu is de fonetische weergave van het woord ‘regenboog’ in het Khmer (de taal van de Cambodjanen).  Eerder was al de naam op twitter en op facebook vastgelegd en waren de domeinnamen .nl .org en .com vastgelegd. De website staat nu tijdelijk onder een ander domeinnaam geparkeerd tijdens de opbouwfase maar gaat op alledrie de domeinnamen on line als de stichting een feit is.

BESTUUR & TOEZICHT

Er zijn drie kandidaat-bestuursleden: Tony Ramsodit, Herman Veenenbos (penningmeester) en ikzelf. Daarnaast heeft zich een groep mensen gemeld die als klankbord wil functioneren en die mee wil denken over activiteiten in Nederland om de naamsbekendheid te vergroten en fondsenwerving. De klankbordgroep zal ook het bestuur controleren.

VERVOLGSTAPPEN

De komende weken wordt gewerkt aan de statuten, daarna zal het kandidaat-bestuur bij elkaar komen om de taken te verdelen en een eerste aanzet tot de werkwijze af te spreken waarna een afspraak met de notaris gemaakt wordt voor de formele oprichting.

Daarna volgt een reeks administratieve handelingen zoals het openen van bankrekeningen, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van de ANBI-status en het CFI-keurmerk. De webstek zal dan ook on line zijn.

Tot slot moeten beleidsplan en begroting worden geschreven voor het lopende en het komende jaar. En niet lang daarna vertrekken zowel Tony als ik naar Cambodja alwaar ik Tony in de korte tijd die beschikbaar is kennis laat maken met enkele personen die voor het fonds in Cambodja werken.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
  • Ton de Coster
    22 september 2014

    Ik wens de stichting in oprichting veel succes met dit solidariteitsproject. Untenu = regenboog, een teken van hoop en vertrouwen!