AIN-webinar én een uitslag

AIN-webinar én een uitslag
mei 2023

Voor de agenda: 1 juni webinar AIN/anuskanker-screening & hiv. Plus: eindelijk een uitslag van de biopten, maar of ik gerust moet zijn?

5 weken en 4 consulten verder

De eerste twee telefonische consulten waren kort: er zijn nog geen uitslagen van het pathologisch onderzoek binnen. Toen de uitslagen er wel waren, was de behandelend arts op vakantie en de vervanger kon de uitslag niet goed duiden. Toen ik mijn behandelend arts me na vijf weken sprak bleek de uitslag onvoldoende duidelijk.

Het zou hooggradige AIN kunnen zijn, maar het was niet met zekerheid vast te stellen. Het was in ieder geval niets om me zorgen over te maken. Ze durfde het wel aan om een nieuw consult over zes maanden in te plannen en af te wachten of het lichaam het dit keer vanzelf op zou ruimen.

Nu heb ik daar een hard hoofd in omdat de hooggradige AIN sinds 2021 al vier keer is teruggekomen nádat de plekjes waren weggebrand door middel van elektro-cauterisatie. Maar aangezien mijn achterste na de laatste biopten pas na drie weken weer pijnloos functioneerde, vond ik het wel even genoeg geweest en stemde in met het voorstel.

Geen zorgen…?

Niet lang hierna kreeg ik de receptie aan de lijn om de nieuwe afspraak in te plannen. De voorgestelde datum lag vijf maanden na de biopten in plaats van zes. En kennelijk was het nodig dat dé expert op het gebied van anuskanker/AIN erbij was. Die kende ik nog: dokter Van Kuyvenhove van het AMC. Eerder had zij de Rotterdamse afdeling bijgeschoold, en sindsdien ging het er in Rotterdam een stuk patientvriendelijker aan toe bij dit toch wel gevoelige onderzoek.

De voorgestelde datum en tijd kwam beroerd uit, dus desgevraagd of het niet later kon kreeg ik nadrukkelijk te horen dat deze double date alleen dán kon en mijn behandelend arts wilde écht dat dokter Van Kuyvenhoven meekeek.

In mijn hoofd gaat dat dan zo: ik hoefde me toch nergens zorgen over te maken, waarom moet er dan ineens de expert meekijken? Ik heb het maar weer weggestopt, de eventuele zorgen zijn voor dan en laat ik de goede kant er maar van inzien: ’s lands beste kijkt mee.

1 juni: webinar over AIN & hiv

De Hiv Vereniging organiseert samen met stichting hiv monitoring (SHM) een serie webinars over leven met hiv. Op donderdag 1 juni van 19:30 – 20:30 uur gaan Marc van der Valk (SHM) en Reina Foppen (Hiv Vereniging) in gesprek met tafelgasten over het onderwerp anuskankerscreening (AIN) en hiv. Ik schuif aan als ervaringsdeskundige. Meld je aan!

Geef een reactie