3 x vaccineren is scheepsrecht

Ik verwachtte geen mail op vrijdagavond 22.32 uur van de arts-onderzoeker: “ik heb goed nieuws”. De derde x vaccineren heeft gewerkt.

4e x vaccineren: oppepper

De antistoffen worden gemeten in bau/ml (bau = bindende antilichaameenheden). Had ik na 2 x AstraZeneca slechts 73,4 bau/ml, die waren na 6 maanden geslonken tot 9,46 bau/ml, zeg maar nihil. Die laatste was gemeten vlak voor vaccinatie nummer 3 geschiedde.

Op 22 december – een maand na de derde vaccinatie met Moderna – werd er weer bloed afgenomen om de antistoffen te bepalen. En afgelopen week zijn kennelijk de bloedmonsters van alle resterende ‘studieobjecten‘ naar het lab gestuurd en onderzocht.

Wat nu volgt is een momentopname van 22 december, maar het was wel een superuitslag:
1.840 bau/ml! Bij elke gevaccineerde neemt de weerstand elke maand geleidelijk af, maar volgens de arts is dit voldoende en kan ik over grofweg een maand een oppepprik halen bij de GGD. Dan zit ik weer in het normale vaccinatieritme.

Verder ben ik nog steeds studie-object, dus de antistoffen worden nog wel enkele keren gemeten dit jaar. En dat is alleen maar fijn.


* De COVIH-studie is onderdeel vaneen reeks studies naar de werking van COVID-vaccins bij mensen met een minder goed functionerend immuunsysteem. Klik hier voor mee informatie.

Het eerste blog hierover vind je hier: COVID-vaccin werkte niet.

This Post Has One Comment

  1. Proficiat, Ron! Ik heb zaterdag mijn derde (booster-) prik gekregen. We kunnen er weer even tegen!

Geef een reactie