Lopende homozaken


Het lijkt de laatste weken wel alsof ik me alleen met steenuilen bezighoud. Zo is het niet, maar de kleine uiltjes bezorgen me nog steeds werk. Maar eerst wat over dat andere milieu, het roze welteverstaan. Gisteren op bezoek bij het bestuur van COC Tilburg en tussen de bedrijven door ook nog aan het werk voor het symposium van 25 juni.

Vandaag heb ik duidelijkheid gekregen over de plaats en tijd, zodat ik me met de uitnodigingen kan gaan bezighouden. De deuren gaan op woensdag 25 juni open om 19.30 uur en het symposium gaat door in de kleine theaterzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Wie nog een interessante, goedkope, inhoudelijke act weet mag zich melden. Het wordt nog druk in juni: drie woensdagavonden + één donderdag op rij een symposium van de SP-statenfractie. Twee over megastallen, één over voorzieningen voor mensen met authisme en één over hlbt-beleid*.

Tilburg
In Tilburg is sinds een tijdje een nieuw bestuur actief dat met nieuw elan de zaak op de rit probeert te krijgen. De contacten met de politiek aanhalen was er één van. En zodoende nodigde het nieuwe bestuur me uit om eens te komen praten. Gisteren was het zover. Voor COC Tilburg extra interessant omdat de SP nu ook in het Tilburgse College van B&W zit. En met het oog op het symposium van 25 juni in gedachten kon het geen kwaad eens van gedachten te wisselen over de (on)mogelijkheden van de provincie op het gebied van homo-emancipatie.

Tilburg is één van de weinige steden in Nederland waar twee belangengroepen op hlbt-gebied actief zijn. Dat gaf zeker in het begin wel eens frictie, maar ondertussen zijn de ergste plooien wel gladgestreken en vullen Embrace Pink en COC Tilburg elkaar redelijk aan. Mijn doel is steeds om zoveel mogelijk samenwerking te bevorderen. Verdeeldheid en spanningen doen de roze zaak geen goed en zijn niet echt effectief. Ook in Brabant is genoeg werk aan de winkel.

Roze netwerk
Aanstaande zaterdag komt het roze SP-netwerk weer bijeen. We naderen bijna het punt waar we wezen moeten: wat wil de partij nu werkelijk ‘met homo’s’? Is het nog steeds geen prioriteit in Den Haag, en worden wij door de partij voldoende gesteund in onze initiatieven? Toch wel cruciaal voor een grote politieke partij dat ze zich ook bewust is van een grote minderheid als de onze.

Steeds vaker krijg ik het idee dat het gevoel van urgentie wat dit betreft bij mijn eigen partij ontbreekt en dat we zelfs door het CDA en de ChristenUnie ingehaald worden. Ondertussen werpt (extreem) rechts zich op als de hoeder voor roze rechten. Lees het opinie-artikel van Arno Brouwer in het Brabants Dagblad van vorige week er maar op na. Hier een citaat:

De PvdA en SP spelen Rita Verdonk vooral in de kaart door hun ongeloofwaardige opstelling inzake de alledaagse discriminatie van vrouwen binnen de islam. Het is ook de PvdA die overal in Nederland met belastinggeld de bouw van moskeeën steunt, met aparte toegangen voor vrouwen. Waarmee de PvdA vrouwen in apartheid zet en de scheiding tussen kerk en staat ondermijnt. De SP is zelfs de hoeder van de boerka geworden: het symbool van de totale vernedering van de vrouw. Islamitische vrouwen kunnen niet vertrouwen op een gelijkwaardige behandeling door PvdA en SP.

Ook homoseksuele mannen beseffen dat ze niet meer kunnen vertrouwen op die twee linkse partijen en zoeken daarom hun heil bij Verdonk en Wilders, zoals blijkt uit een recent onderzoek van Nova en de Gaykrant.

Er valt verder veel op af te dingen (Marusjka Lestrade ging er al op in “Who the hell is Arno Brouwer?“), maar feit is dat ‘groot links’ homo-emancipatie aan rechts en de kleinere linkse partijen over laat. De dood in de pot. En daar kan geen Brabants SP-symposium over homo-emancipatie tegenop. 

* hlbt-beleid = homo-, lesbisch, bi- & transgenderemancipatiebeleid (gemak dient de mens)

Geef een reactie