Cybersissy
Vandaag (overdag) bij de Osse Dolle Dinsdag geweest. Een kort sfeerverslagje met veel foto’s (want bijtijds naar bed – morgen naar Berlijn).

Donkere wolken boven Oss en uiteindelijk aan het eind van de middag een flinke plensbui. Tussendoor veel zon boven de Eikenboomgaard. Een flinke delegatie SP-ers (drie raadsleden, de webmaster en een statenlid) was aanwezig om de partij te vertegenwoordigen. Naast de Osse SP was COC Noordoost Brabant aanwezig met een trouwtent waar mensen als dames- of als herentrouwpaar op de foto mochten.

Cybersissy

Meldpunt discriminatie Basta! en Stichting AidsCare waren ook van de partij. Met hen deelden we één tent. Het duurde even voor het op gang kwam. De dag is bedoeld om veel roze volk te trekken, maar tot een uur of vier waren het voornamelijk kijkers, daarna kleurde het langzaam rozer. Uiteindelijk kon je over de hoofden lopen.

Klein maar niet onbelangrijk minpuntje: naast de aanwezigheid van genoemde organisaties weinig inhoudelijks gemerkt en een tamelijk mager podiumprogramma. Over de avond kan ik niet oordelen, maar volgens ervaringsdeskundigen meer en rozer volk dan overdag en wellicht ook meer optredens.

Aan de inhoud zal meer gewerkt moeten worden, willen de organsiaties niet verloren staan. Feestgangers staan niet echt te trappelen van ongeduld om een informatiekraam te bezoeken. Complimenten voor het COC, het trok wel volk met de goed verzorgde trouwtent.

Maar dit was een begin, wie weet wat volgend jaar brengt.


Dagny Hoogenveen van de Osse SP.


Henk Krol krijgt een aidslintje opgespeld. Rechts achter hem Paul Peters (fractievoorzitter SP in Oss).

Farzat Raffii van Basta!
Farzat Rafii van Basta!

Yvon van Basta!
Yvon van Basta!


De COC-trouwtent.

Bernadette Appels
Bernadette Appels van Stichting AidsCare.


Dagny & Cibersissy.


De openingshandeling: links Cor Strik en rechts Henk Krol.

Veel media aanwezig vandaag, naast het Brabants Dagblad ook Dtv en Maasland FM. Tegen een uur of vijf kwamen drie Osse wethouders de Eikenboomgaard opgewandeld, van elke coalitiepartij eentje.

This Post Has 4 Comments

 1. Beste Ron van Zeeland.

  Ook wij waren dit jaar voor het eerst in Oss.
  Mede omdat we elk jaar tijdens de roze maandag in Tilburg, hiervoor dringend worden uitgenodigd.
  Wij hebben deze dag ervaren als een feest waar Oss nog helemaal niet aan toe is.
  De opmerkingen van de mensen waren niet van de lucht.
  In de trant van homo’s Flikkers en vuile homo’s.
  Voor Felinis was het veilig maar je moest geen paar meter verder gaan.
  Helaas moeten we concluderen dat alle initatieven ten spijt Oss en zijn bevolking nog lang niet toe zijn aan zo’n soort feest.
  Wij in ieder geval dropen met de staart tussen de benen om 19.00 uur af.
  rijst bij ons wel de vraag hoe het in Godsnaam mogelijk dat na acht editie’s dolle dinsdag nog steeds deze sfeer ontstaat.
  Oss zal ons nooit meer zien en dus ook niet meer kunnen genieten van onze outfit, en onze verschijning
  Jammer maar helaas Oss heeft nog een lange weg te gaan.
  Gerard en Jack

 2. Beste Gerard en Jack,

  Jullie verhaal komt me bekend voor en ik vind het zeer spijtig dat het nog steeds zo gaat.
  Reden te meer om keer op keer aandacht te blijven vragen voor discriminatie en anti-homogeweld. Dolle Dinsdag kan daarbij helpen, een Roze Zaterdag nog wat meer lijkt me.

  Hebben jullie je ervaringen al gedeeld met Basta!? Zij blijven graag op de hoogte van alle zaken die in Noordoost Brabant spelen, ook als het gaat over discriminerende scheldpartijen.

  Melden kan digitaal, zie de snelkopeling in het blog hierboven.

  Ron

 3. Beste Ron,
  Ook wij waren van de partij op Dolle Dinsdag het was de 1e maar helaas ook de laatste keer dat we hier waren.
  Wij waren ook met onze boven genoemde vrienden gekomen, wat een agressie en intolerantie. Alleen op het stukje van 25 meter waar het podium was was het gezellig, maar daar hield het ook mee op.
  We kregen van alles naar ons hoofd gesmeten van, kankerhomo en de rest zal ik maar niet noemen, we zijn afgedropen achterlangs de kermis, maar hadden dat beter niet kunnen doen, wat een gespuis, nee dit was echt een domper, alleen onze vrienden waar daar in volornaat en dan de drie die uitgenogigd waren.
  Verder was de opppervlakte te klein, teveel op elkaar dus er kan meer uit de organisatie gehaald worden. Helaas geen politie gezien anders hadden we die wel aangesproken op dit soort gedrag van bepaalde Ossenaren, helaas volgens mij is er nog een lange weg tegaan en staan de mensen niet helemaal open voor dit soort dingen, wij houden het toch maar op Tilburg en de Pride, daar is veel meer tolerantie
  met vriendelijke groet
  Tiny ( noorden van het land)

 4. Hi Ron, hier antoine
  was leuk je tegentekomen in oss, tis wel even terug dat wel, maar goed beter laat dan nooit.
  ja oss is denk ik net als inmiddels de tilburgse kermis
  anti homo gedrag alom enne met mijn pakkie an probeer ik dat natuurlijk ook te dagen.
  Ik steek zon beethje als enige nog mijn nek uit en voor een goed doel
  voor mij is het ook niet meer zo leuk, maar de jeugd is zo intolerant geworden,en dan komen ze je tegemoet met een wapperend handje en dan zeg ik, zie je mijn handje dan wapperen
  in ieder gaval
  tis kut
  maar goed man dat je je inzet voor sp
  das goed
  enne we moeten ons weer emanciperen tegen jde yoyo bla bla cultuur
  greets and huggz Antoine

Geef een reactie