Pijnlijke – doch wonderscone verlossing

Na een maand lang onverklaarbare pijnscheuten kwam de verlossing in de vorm van twee robijnrode steentjes.

Verrassing!

Ik liep al voor mijn vertrek naar Cambodja met een pijnlijke kwestie. Eén waarvan ik niet kon duiden of het bij mijn heup vandaan kwam of een herhaling van de – goedaardige maar pijnlijke – cyste waaraan ik twee jaar geleden was geopereerd.

Om te voorkomen dat dat gedoe zich zou herhalen in Cambodja liet ik me vlak voor vertrek onderzoeken. Maar de dokter kon niks vinden. De afgelopen week nam de pijn zo toe dat ik drie dagen lang pijnstillers slikte. Met gevolg dat de pijn wegging, en ik – ik sla enkele details over – op een ochtend twee robijnkleurige harde stukjes ontwaarde, daar waar je ze niet verwacht.

En de pijn was plots verdwenen. Ik had al contact gelegd met de hiv-verpleegkundige in Rotterdam en die bevestigde mijn analyse. Dit waren twee scherpe stukjes gestold bloed. Een relict van de operatie aan de cyste in mijn rechter testis. Ze waren waarschijnlijk losgekomen en aan een reis naar de uitgang begonnen die circa een maand heeft geduurd. En onderweg de uitlaat verstoppende, wat resulteerde in behoorlijke pijnscheuten en een minimale lozing. Tot die ene dan, waar ze mee naar buiten kwamen.

Lang geleden dat ik zo’n opluchting voelde.


Klik hier voor meer ZKV’s.

Geef een reactie