Verbrand de flikker
Afbeelding van allysonmiller1969 via Pixabay

Jamaicaanse zanger Elephant Man roept op tot geweld tegen homo’s. Maar is welkom op Nederlandse podia.

Flikkers verbranden

Vandaag is bekend geworden dat uitgerekend morgen, 4 mei, Dodenherdenking, de Jamaicaanse zanger Elephant Man in Hoofddorp bij Haarlem optreedt. De man is in het verleden in opspraak geraakt door zijn teksten waarin hij bezingt hoe een homo vertrapt wordt en in brand wordt gestoken. Sommige liedjes dragen titels als ‘Bun di chi chi’ (verbrand de flikker) en ‘Battyman fi dead!’ (Homo’s moeten dood!).

De uitbater van de discotheek waar deze foute man optreedt is het ook niet eens met de teksten en heeft hem gevraagd deze niet te zingen. Maar hij kon deze kans echt niet voorbij laten gaan. Zo vaak komt hij niet in de buurt. De reacties in de plaatselijke krant (Haarlems Dagblad) liegen er dan ook niet om.

Dodenherdenking

Uitgerekend op de dag dat we allen herdenken die sinds de Tweede Wereldoorlog bij vredesmissies en in oorlogssituaties zijn omgekomen. Dus ook, en met name groepen die zeventig jaar geleden door de nazi’s zijn vervolgd omdat ze joods, zigeuner, homoseksueel of communist waren (om maar wat zijstraatjes te noemen). En dan grijpt zo’n uitbater zijn kans. Een slapjanus is het. Geld gaat hier voor mensenrechten en principes, da’s duidelijk.

COC en Amnesty International reageren geschokt, maar ondernemen geen actie. Ik ben morgen bij leven en welzijn aanwezig bij de Dodenherdenking in nationaal monument Kamp Vught en later in Oss, waar het COC weer een krans legt. Dan draag ik mijn roze driehoek met trots. Ik hoop velen met mij. Het thema van de Dodenherdenking is dit jaar ‘vrijheid en veiligheid’.

Geef een reactie