Je krijgt wat uitnodigingen als statenlid, dat wil je niet weten. Of misschien wel. Meestal ga ik er niet op in. Soms omdat ik zelf wel een kaartje kan kopen (Indoor Brabant bijvoorbeeld) of omdat ik er geen tijd voor heb.
Of het is ‘mijn gebied’ niet of ik heb geen interesse. Dan valt er al veel af, een mens kan niet overal bij zijn.
Waar ik wel naar toe ga is de opening van de tentoonstelling Multitasking in het SM’s, het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, op zaterdag 15 maart. Dat is nog even aan het einde van de straat waar ik nu woon. Niet alleen wij wonen tijdelijk in het Bossche Paleiskwartier, ook het SM’s gaat verhuizen. De expositie over multitasking, ik neem het even over van hun webpagina:
Multitasking, of het verrichten van meerdere taken tegelijkertijd, is echt iets van deze tijd. 20 kunstenaars uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten zijn op zoek gegaan naar diverse verschijningsvormen ervan. Ze stellen zich daarbij de vraag wat de mogelijke uitwerking van multitasking is op het gebied van techniek, het sociale leven en de menselijke psyche. Deze tentoonstelling is gebaseerd op de tentoonstelling en publicatie ‘Multitasking – Synchronicity as a cultural praxis’, een project van de Neue Gesellschaft für Bildende Kunst (NGBK), Berlijn 2007.
C2C, oftewel Cradle to cradle
Op dinsdag 8 april organiseert het EVO, de belangenclub voor vervoerders in Nederland een conferentie over Cradle to cradle. Ik schreef er al eerder over, hier kan je meer lezen over het principe. Nou moet je altijd uitkijken voor dit soort organisaties, maar he tonderwerp is de moeite waard, het komt terug in provinciale staten en ik weet er te weinig van. Ik hoop dus veel te leren. Dit schrijft EVO erover:
Onderwerp is duurzame logistiek, en dan in het bijzonder het Cradle to Cradle-concept van de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart.
Het Cradle to Cradle-concept gaat uit van het duurzaam produceren van intelligente producten van volledig afbreekbare materialen, die altijd terug kunnen worden gegeven aan de biosfeer of de technosfeer. Veilige restproducten worden zo weer voedsel voor natuurlijke organismen en stoffen die niet afbreekbaar zijn, moeten hoogwaardige grondstoffen worden voor nieuwe technologische producten. Bedrijven als Ford Motor Company, Océ, Herman Miller en Nike hebben het concept al omarmd.
Tijdens dit congres zal de vertaling van dit wereldwijd opkomende duurzaamheidsconcept voor het eerst worden gekoppeld aan logistiek en supply chains.
Behalve Michael Braungart geeft onder andere Nike haar visie op duurzame logistieke ketens en de wijze waarop het bedrijf dit in de praktijk brengt. Bovendien zullen tijdens het congres de resultaten worden gepresenteerd van het onderzoek dat TNO en CapGemini namens EVO uitvoeren naar de consequenties, eisen en kansen van Cradle tot Cradle voor logistieke processen.
De C2C-goeroe Baumgart komt dus zelf, en dat kan dus interessant worden.