Stadsnatuur 4 hoog Rotterdam

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 112 x bekeken

stadsnatuur stokroos Faded hollyhockIk maak graag foto’s van alles wat groeit en bloeit op mijn balkon. Het uitvergroten ervan maakt het een stuk spannender. Stadsnatuur op 4 hoog in Rotterdam.

Verkeersriool

Sinds we in Rotterdam wonen leg ik alle stadsnatuur vast wat voorbij komt vliegen en kruipen en groeit op de balkons, 4 hoog achter, maar ook voor aan wat ook wel het verkeersriool ‘s-Gravendijkwal wordt genoemd. En er is al wat verrassends geland op de balkons. Niet alleen insecten, maar ook vogels, waaronder een grote bonte specht heb ik op de foto vast kunnen leggen. Natuurlijk moet je ze wel eerst lokken.

Een kokosnoot met vet en zaden lokte de specht, een pot pindakaas zorgt ervoor dat ik het jaar rond  pimpelmezen en koolmezen op een meter afstand kan bewonderen. En het nodige groen voor beschutting en bloemen helpen ook.

Hieronder mijn eerste pogingen om wat vast te leggen met een macrolens. En dat valt nog niet mee:

Links in de foto verschijnt een navigatiepijl voor de macrofoto’s. De pijl rechts brengt je bij de oudere foto’s. Of klik hier voor de link naar het foto-album op flickr.com/ronvanzeeland.

Stadsnatuur

Ik merk dat dit jaar een slecht insectenjaar is. Mondjesmaat zie ik een hommel op vier hoog en er zijn ook veel minder zweefvliegen en lieveheersbeestjes dan vorige jaren. Dat kan aan het weer en de harde wind liggen, ik weet het niet. Maar het hele kleine spul leeft permanent hier. Alleen je moet wel geduld hebben en je moet goed zoeken. En voor de foto is een lokkertje in de vorm van een stukje fruit wel handig.

 

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.