Gisteravond met Cees naar Den Haag voor een bijeenkomst van TNT. TNT voert een diversiteitsbeleid en heeft in dat kader een gay, lesbian and bisexual network opgericht voor het personeel wereldwijd.
Regelmatig komt de club bij elkaar. Gisteren was er weer zo’n bijeenkomst met sprekers uit het bedrijf over personeelsbeleid door de jaren heen, diversiteit en marktstrategie, de manager diversiteitsbeleid sprak en de beheerder van de kunstcollectie gaf een lezing.
Ik heb weer veel geleerd. Onder andere dat diversiteitsbeleid geen geitenwollesokkenbeginsel is bij TNT, maar oorsporonkelijk is opgezet om ook diverse marktsegmenten beter te kunnen bedienen. Zowel commercieel als de werving van personeel (denk aan allochtone medewerkers). Daarnaast wil het bedrijf ook uitstralen dat iedereen gelijkwaardig is bij TNT. In februari heb ik het netwerk (alhoewel ik er niet werk) succesvol ingeschakeld om een Valentijnscampagne bij te sturen. Het viel me al vanaf het begin op dat het lgbn-netwerk vooral een club is die bestaat uit kader en management. Niks mis mee, je kan de leden heel direct benaderen, maar degenen die het netwerk echt nodig hebben, die zie je nauwelijks. De postsorteerder en de postbode bijvoorbeeld. Gelukkig viel mijn opmerking hierover in goede aarde, er gaat aan gewerkt worden.
Het hoofdkantoor hangt vol met kunst. TNT koopt overigens niets meer aan. Bij de scheiding van KPN en TNT is de kunstcollectie zo verdeeld: wat in KPN-gebouwen hangt gaat naar KPN en andersom. Zo is de huidige collectie niet evenwichtig van opbouw meer. De inleiding van de beheerder was erg interessant. In de kantine hangt een werk van Jan Wolkers dat bij een verbouwing al van de muur gesloopt was, maar net op tijd gered, en later gerestaureerd is. Het hangt nu in de kantine.