Schiedam

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 148 x bekeken

Wie weet er wat te vertellen over Schiedam? Spontaan. Jeneverstad weten veel mensen misschien nog te noemen. Misschien komt het doordat het tegen grote zus Rotterdam aangegroeid is dat Schiedam een beetje in de schaduw staat van de Maasstad.

Stedelijk Museum Schiedam

Zonde hoor, best een knusse historische binnenstad en leuk voor een kort uitstapje. En goed bereikbaar met trein, metro en sneltram tegenwoordig, dus dat mag geen excuus meer zijn. Vandaag een al lang voorgenomen bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Schiedam. Vier verschillende exposities, niet altijd even mooie presentatieruimten en de ingang is al helemaal een gruwel. Het was ook erg rustig, wat
jammer is, want de collectie herbergt best mooie werken.

Of de verscholen ingang daar debet aan is, of de relatieve onbekendheid van Schiedam of het museum weet ik niet, maar het museum verdient meer dan de anderhalve man en een paardenkop die er op een zondag rondliepen. Geen idee ook of dit representatief is voor andere vrije dagen. Ik vond het werk van Jan Maarten Voskuil (foto hieronder) wel bijzonder, spannend soms.

Karel Appel - 'Beest'

Er was een mooie fototentoonstelling met o.a. werk van Şükran Moral en Ahmet Polat. Verder beestenspul uit de collectie van het Stedelijk (zie hierboven het werk van Karel Appel).

Tot slot was er een Collectiepresentatie Kunst na 1945 te zien, waaruit onderstaand werk van Ab van Hanegem een mooi voorbeeld is.

Stedelijk Museum Schiedam

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.