TRAAN LATEN

TRAAN LATEN
2007 traan laten

Van de letters van CENTRAAL STATION hebben ze in Rotterdam iets moois gemaakt. Voor zolang het oude CS er nog staat tenminste. Het is momenteel een grote puinzooi bij de spoorentree van de stad. Het oude station staat er nog wel, maar andere gebouwen die op het plein ervoor stonden, liggen plat.

Reizigers die vanuit het centrum naar het station komen, lopen onder een ‘poort’ door van een lopende band waarmee het puin wordt afgevoerd naar de vrachtwagens. Uiteindelijk moet het zo allemaal goedkomen. De Rotterdamse politiek heeft het eerste plan van Alsop niet aangedurfd, te duur waarschijnlijk. Maar als het station klaar is, hebben ze ook weer wat om trots op te zijn. Een openbaar vervoerknooppunt waar je U tegen zegt. Ondertussen zal dan ook de ‘nieuwe’ metrolijn klaar zijn. De oude Hofpleinlijn naar Den Haag is dan aan de metrolijn geknoopt die nu nog van Spijkenisse naar Rotterdam Centraal rijdt.

Meer informatie over het project is te vinden op Rotterdam Centraal.

ziekenhuis
In Rotterdam wordt natuurlijk doorlopend gebouwd. Maar een ander project waar ik regelmatig tegenaan loop is de nieuwbouw van het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Gisteren mocht ik weer eens voor een controle naar Rotterdam, vandaar dit stukje. Bij het EMC wordt telkens een gebouw gesloopt, waarna een nieuw, soms tijdelijk, gebouw wordt neergezet. Het werk moet natuurlijk wel gewoon doorgaan. Blikvanger is nu het hoge witte gebouw. Ook staan twee oude grote gebouwen op het terrein die (hoop ik) blijven staan. Uiteindelijk moet ook Daniël den Hoedkliniek van Rotterdam Zuid naar het nieuwe terrein verhuizen. Er is zelfs een speciale webstek voor de nieuwbouw ontwikkeld, klik hier.

bouwputtenfestival
Omdat ze in Rotterdam altijd wel in zijn voor een geintje, is in oktober het Bouwputtenfestival georganiseerd. Dit jaar al voor de vijfde keer. Lees hier een verslag van het Bouwputtenfestival 2007. Er zijn nog meer bouwputten in de stad. Momenteel wordt ook het hoogste gebouw van Nederland gebouwd op de Kop van Zuid. De palen voor dit gebouw zaten nog niet in de grond of een hoger gebouw werd al aangekondigd. Onze Nederlandse wolkenkrabbers vallen natuurlijk in het niet bij de Amerikaanse of die in het verre Oosten, maar het blijft toch steeds een mooi gezicht (voor wie ervan houdt) als je de Van Brienenoordbrug oprijdt. Je kan er eigenlijk alleen maar als bijrijder van genieten, maar dat terzijde. Wie meer wil lezen, kan eens kijken op ‘hoogbouw in Rotterdam‘.

Geef een reactie