Museum De Pont in Tilburg

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 213 x bekeken

Museum De Pont - Tilburg

Museum De Pont in Tilburg blijft de moeite waard. Aanleiding voor een bezoek was dat er een aantal werken van Anish Kapoor tentoongesteld werd.

Wolfabriek

De Pont had in en voormalige wolkamer in het museum al een mooie installatie staan, waar ik ook nu weer van onder de indruk was. In een donkerblauw/paars geschilderde ruimte hangt een donkerblauwe bal. Omdat er geen licht in de wolkamer is zie je aanvankelijk niets. Langzaam komt daardoor de bol tevoorschijn, als je ogen wennen aan het donker.

Anish Kapoor - Museum De Pont - Tilburg

Anish Kapoor

Wie dit gezien heeft herkent in zijn werk vrij snel een terugkerend thema, althans het meeste wat in Tilburg tentoongesteld wordt. Zijn werk doet iets met de ruimte en jouw beleving ervan. Zo liep ik een andere wolkamer in, nadat de suppoost de deur had opengemaakt met een waarschuwing niet te dicht bij het object te komen. Ik begreep er niks van, ik miste de pointe aanvankelijk. Weer een tamelijk donkere ruimte met in het midden een stip. Zo leek het. De waarschuwing van de suppoost begreep ik pas in tweede instantie. Het was geen stip, maar een donkerblauw gekleurde cilinder in de vloer. Ik bedoel maar.

Museum De Pont - Tilburg

Er was ook een tentoonstelling van Brabantse kunstenaars die elk een wolkamertje ter beschikking kregen en zich lieten inspireren door een muzieknummer. Wat wel tot verwondering leidde bij een buitenlandse toeriste die een verrast werd door Drs. P.

Museum De Pont

Ik heb voor het eerst ook de museumtuin bewonderd, en ook die is de moeite waard. Het is een waar vogel- en insectenparadijs. Daar is de tuin op ingericht, lekker wild en toch aangelegd. Heel mooi.

Klik hier voor meer over Anish Kapoor.
Klik hier voor meer over Museum De Pont.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.