Het aanvragen van een interpellatiedebat heeft Gedeputeerde Paul Rüpp ertoe gebracht om nog deze week duidelijkheid te eisen van het Rijk wanneer het gezondheidsonderzoek doorgaat.

 Zie het artikel uit het Brabants Dagblad of klik hier.

 

Vandaag ga ik met Veerle Slegers en Mahmut Erciyas naar de Brabantse Milieu Federatie om ons bij te laten praten. Waarschijnlijk zal het ook wel gaan over de stagnerende reconstructie (klik hier voor artikel uit het Brabants Dagblad).

Zoals door anderen al geconstateerd bevestigt dat mijn eerdere gevoel dat er meer aan het handje was toen CDA en VVD een onderzoek  naar de reconstructie door de commissie Beleidsevaluatie blokkeerden in Provinciale Staten. De reconstructie loopt voor geen meter en nu willen GS zelf al Landbouw Ontwikkelings Gebieden (LOG’s) gaan beheren. Hiermee worden de gemeenten aan de kant geschoven.

Op zich is de herinrichting van het platteland geen gekke gedachte natuurlijk. Concentreer de bio-industrie en houdt daarmee op andere plekken de ruimte open voor natuur en recreatie. Of zorg dat woningbouw bij dorpen mogelijk is. Maar die grote concentratie varkens, kippen en in toenemende mate ook schapen, geiten en zelfs nertsen, zorgen wel voor de nodige onrust onder de bevolking.

Het is nog lang niet zeker hoe gevaarlijk de ontwikkelingen allemaal zijn, maar juist dáárom is een onderzoek zo nodig.

Geef een reactie