Roze SP – fijn met de trein

Roze SP – fijn met de trein

Voor overleg met roze SP-ers en Nathalie de Rooij was ik gisteren lekker bijtijds naar Den Haag vertrokken. Niet voor iedereen was het ‘fijn met de trein’.

Geen problemen voor mij op de heenreis, maar Willy Lourenssen belde onderweg dat zijn trein stilstond in een weiland. Op de terugweg was ik aan de beurt… Vandaag maakt de SP bekend dat er eindelijk een onafhankelijk onderzoek komt naar ProRail.

Ruim voor de spits vertrekken heeft zo zijn voordelen. Lekker zonder gehaast heb ik in de trein mijn weblog zonder problemen kunnen bijhouden en wat e-postberichtjes verstuurd. Toen ik Willy Lourenssen belde waar hij zich op dat moment bevond, bleek zijn trein stil te staan ergens tussen Utrecht en Den Haag. Algehele wissel- en seinstoring. Toen we klaar waren was hij bijna bij Den Haag Centraal aangekomen, had hij de hele reis voor niets gemaakt en moest ook nog eens met een grote omweg terug richting Zwolle.

Tweede Kamer, Den Haag

Maar ik mocht niet te vroeg juichen. Volgens de reisinformatie van de NS op internet was er geen stremming op de route Rotterdam-Eindhoven. Echter, in het zicht van de haven (de Bredase haven in dit geval) kregen we de mededeling dat de trein niet verder zou rijden dan Breda in verband met een lekkende goederentrein. Enkele honderden passagiers moesten dus met de bus naar Tilburg (en omgekeerd) en dan weer met de trein verder. Ik had één van de laatste treinen genomen omdat ik Willy nog even wilde spreken op Den Haag CS (was hij toch niet helemaal voor niets gekomen). Gelukkig zou Cees me in Den Bosch oppikken en die is toen maar doorgereden naar Breda. Helaas raakte hij daar de weg kwijt. Om 02.00 uur lagen we in bed. Dit bleek de oorzaak volgens de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad:

TREINVERKEER GESTAAKT NA VERDACHTE LUCHT

TILBURG – Het treinverkeer tussen Tilburg en Gilze-Rijen is gisteren tussen 22 uur en middernacht stil­gelegd, nadat er een verdachte stank was geroken uit een goede­rentrein met tankcontainers. De trein kwam uit de richting Breda en werd uit voorzorg stilgezet op het goederenemplacement.
Onderzoek door de brandweer wees uit dat bij het laden van één tankcontainer de vloeistof xylenol was gemorst. „Dat spul is later ge­stold en gaan stinken”, aldus woordvoerder Ed Kraszewski van het Korps Landelijke Politiedien­sten. De verdachte wagon is terug­gestuurd naar de afzender, die een proces-verbaal aan de broek krijgt.

Overleg roze SP-ers

Maar goed, doel was dus het overleg met Nathalie de Rooij en de roze SP-ers. Dat mag gerust een mijlpaal genoemd worden. Ik kan niet anders zeggen dat dit voor zowel de partij als voor holebibelangen pure winst was. We hebben nu een direct aanspreekpunt in Den Haag die homo-emancipatie (m/v) niet alleen een belangrijk maar ook leuk vind om ’te doen’. Er zijn wat praktische afspraken gemaakt en diverse holebi-onderwerpen zijn besproken. We houden het voorlopig informeel. Niet de vorm, maar de inhoud is wat telt. En daar zit het nu wel goed mee. Gelukkig.  Eén van de doelen die we ons stellen is om homo-emancipatie weer terug op de linkse agenda te krijgen. Weg van de rechtse polarisatie zoals het de laatste tijd vooral door Wilders en Verdonk is gekaapt. We gaan onze positie als grootste partij onder holebi’s nu ook inhoudelijk waarmaken!

Artikel 1 van de Grondwet

Voor het gebouw van de Tweede Kamer staat dit monument voor Artikel 1 van onze Grondwet. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Geef een reactie