Een late uitnodigingm maar wel bij mij om de hoek. Nou ja, praktisch dan. En omdat er maar weinig fractieleden konden komen, besloot ik wel te gaan naar de bijeenkomst van Rood met de SP-Statenfractie.

Rood in Terminus

De bijeenkomst werd gehouden in een zaaltje van Hotel Terminus, naast het NS-station in Den Bosch. Daar zat al een delegatie SP-ers het eens te worden over een actie rond Essent.

Bianca van Kaathoven, SP-gemeenteraadslid in Eindhoven en lid van Rood, had de bijeenkomst georganiseerd. Op de foto bovenaan zit ze uiterst links. Bianca was ook bij het symposium over homo-emanciaptie afgelopen zomer in de Verkadefabriek. Bezige tante, ook de enige dame in het gezelschap Rood-heren.

Er waren verder jongens uit Veghel – verse Rood-leden (hierboven), uit Heusden, Oss, Breda en Eindhoven. Verder waren Nico Heijmans, Cecile Visscher, Wouter van der Staak, Marijke Kamphorst en ik namens de Statenfractie van de partij.

Naast Essent, is het werk van de fractie besproken en vooral wat we samen zouden kunnen bereiken op het gebied van nachtbussen voor jongeren die uitgaan en ’s nachts niet veilig terug kunnen met het openbaar vervoer. Zeker nu het nachtnet van de NS steeds meer een succes wordt, dringt de vraag zich op hoe verder te reizen. Maar ook van de dorpen naar de uitgaanscentra is vaak een probleem.

Wanneer de actiepagina in de lucht is publiceer ik hem hier, maar de domeinnaam moet eerst nog geregistreerd worden, dat gebeurt morgen. En om grapjassen tegen te gaan, wacht ik er maar even mee.

Het leuke van dit soort bijeenkomsten vind ik dat je trevoren vaak denkt, wat moet ik er mee, en achteraf de leukste gesprekken hebt gehad. En nuttige contacten heb opgedaan. Zo was één van de jongeren bezig met afstuderen op Ruimtelijke Ordening en Milieu. Zeer interessant voor een Provinciale Statenfractie natuurlijk. Zeker als die op zoek is naar een beleidsmedewerker.

Daarbij zijn deze vergaderingen niet zo saai als andere. Het is wat losser en informeler. En soms komen ze verrassend wijs uit de hoek. Leuke avond gehad in elk geval.

Geef een reactie