Niet van mijn centen

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 122 x bekeken

De Rotterdamse coalitie geeft  €12,- korting op de afvalstoffenheffing. Maar de kwijtschelding voor minima is afgeschaft. Mensen met de laagste inkomens betalen nu dus €100,- méér. Niet van mijn centen.

NIET VAN MIJN CENTEN

Het is de allereerste keer dat ik een actie steun die op poten is gezet door ChristenUnie/SGP. Maar dit keer hebben ze 100% gelijk. De Rotterdamse coalitie van PVV – pardon Leefbaar Rotterdam – D66 en het CDA hebben ‘alle’ Rotterdammers een korting op de afvalstoffenheffing gegeven. Een lastenverlichting die de meesten van ons niet eens zullen voelen.

Hoe asociaal is het om die rekening te laten betalen door mensen met de laagste inkomens? Want uitgerekend zij raken de kwijtschelding kwijt zodat zij voortaan veel meer moeten betalen. Niet van mijn centen dus.

centen

En daarom heeft de fractie van ChristenUnie/SGP, gesteund door GroenLinks, NIDA en de PvdA in de Rotterdamse gemeenteraad de actie ‘Niet van mijn centen‘ gelanceerd. Ze roepen iedereen die die €12,- kan missen te storten op de rekening van het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Van harte aanbevolen dus. De teller staat nu op 103 deelnemers, een beetje weinig. Als alle actieve partijgenoten van de deelnemende politieke partijen meedoen wordt het streefbedrag ruimschoots gehaald.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.