Ik kan morgen niet stemmen

Ik wil morgen dolgraag stemmen voor de gemeenteraad, de gebiedscommissie centrum en het referendum. Maar ondanks dat het allemaal op 9 januari geregeld leek via mijn ‘vaste’ contact bij Team Verkiezingen loopt daar alles in de soep.

Niet stemmen?

Eerder schreef ik waarom ik dit keer níet op GroenLinks zou stemmen. Vandaag blijkt dat ik helemaal niet kan stemmen. Mijn vaste contactpersoon bij Team Verkiezingen zit met bijzonder verlof thuis. Een klacht via e-mail door mij werd zonder op de klacht in te gaan behandeld als (nieuw) verzoek om een machtiging te regelen. Dat is gedaan en verzonden zo schreef men in een e-mail.

Ondertussen heeft mijn gemachtigde nog niets ontvangen; beantwoordt Bureau Verkiezingen mijn laatste e-mail niet eens meer; belt Team Verkiezingen mijn gemachtigde niet terug (zoals beloofd was) en kan de twitterambtenaar van de gemeente (^ID) Bureau Verkiezingen ook niet bereiken. Of ik maar even 14010 wil bellen vanuit Azië.

Mijn gemachtigde doet later vandaag nog een poging, maar het is een soap en ondertussen kan ik morgen voor het eerst niet stemmen.

Ik weet het, het is maar één stem, maar wel mijn democratisch recht waar ik zeer aan hecht.

Update 1

Zojuist meldt mijn gemachtigde:

Hoi Ron zojuist door de projectmanager gebeld. Zij vond het heel erg allemaal, maar als er vandaag niets in de bus komt kunnen zij er niets meer aan doen. Zij is zich er erg bewust van dat daarmee jouw kiesrecht niet goed is geborgd. Zij gaat jou nog bellen. Ik heb haar jouw telefoonnummer daarvoor gegeven. Dat is het nu even.

Update 2

Via twitter laat Team Verkiezingen weten dat ze me hebben proberen te bellen. Ik neem aan dat ze zo sukkelig waren het Nederlandse nummer te bellen ipv het Thaise nummer dat ik in mijn laatste – onbeantwoorde mail – heb meegestuurd. Want daarop ben ik niet gebeld.

Enfin, dit had men te missen:

Beste heer van Zeeland, met vereende krachten hebben we de afgelopen dagen proberen te achterhalen wat er is gebeurd met de schriftelijke volmacht die hier woensdag is verstuurd. Helaas zonder succes. De postbode kan ons niet vertellen waar de envelop precies is afgeleverd; een ernstige zaak wat we ook hoog oppakken. Maar daar heeft u en uw stem op dit moment niks aan. We vinden het een uiterst vervelende zaak en bieden hiervoor onze excuses aan. Met vriendelijke groeten, Team Verkiezingen Rotterdam.

Ben echt pissig over zulk amateurisme. Ik kan dus gewoon niet stemmen morgen. En een oplossing bieden ze niet.

Geef een reactie