Nerveus na Parijs

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 244 x bekeken

Na een ronkende nacht met politieheli’s, gillende sirene’s; Aboutaleb die inderhaast uit een restaurant werd gehaald; een verdachte auto met Belgisch kenteken en de aanhouding van 3 verdachten was de conclusie vanochtend: we weten niets. Behalve dan: we zijn nerveus na Parijs. (bijgewerkt 22 november, 15.00 uur)

Althans, de politie wil niets zeggen. Of het is staatsgeheim, of er heerst hypernervositeit na ‘Parijs’. Voorzichtigheid is goed uiteraard, maar dit werkt onzekerheid en angst in de hand. Klik hier voor een Belgisch nieuwsbericht.

Als de autoriteiten het mis hebben (hypernervositeit) mag het best gecommuniceerd worden, dat is heus geen zwaktebod. Als er daarentegen serieuze verdenkingen zijn, zeg dat dan ook.

Wat krijgen we nu? Mensen gaan het over een tijdje niet meer serieus nemen (‘het zal wel weer vals alarm zijn’). Halfslachtige mededelingen van politie en burgemeesters werken speculaties alleen maar in de hand. Nog los van het feit dat dalijk elke lege auto met Belgisch of Frans kenteken verdacht is. En dat zijn er nogal wat in Rotterdam. Of de jongeren die eruit stappen – niet zelden van Noord-Afrikaanse komaf. En die zijn al bovengemiddeld de klos. Meestal komen ze hier in de straat voor de coffeeshop, niet voor andere shit.

bijgewerkt 10 november, 11.17 uur:
Mondjesmaat wordt er informatie vrijgegeven, naar nu blijkt stond het kenteken geregistreerd als ‘mogelijk vuurwapengevaarlijk’, zie bericht op vk.nl. Wel handig om te weten als je dit soort drastische maatregelen ook in de toekomst serieus wilt nemen.

bijgewerkt 22 november, 15.00 uur:
En dit was het dan, extra alertheid, uiteindelijk loos alarm.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.