BN/De Stem bericht vandaag over de twee extra permanente luchtmeetstations die in West-Brabant geplaatst gaan worden. Dit n.a.v. een SP-amendement (wijzigings-voorstel) op de begroting. Klik op het plaatje (of hier) voor het hele artikel.

Volgens de journalist maken we hiermee veel mensen blij in West-Brabant. Ik hoop dat de meetstations van nut gaan zijn bij een vroegtijdiger signalering van calamiteiten.

Blogvolgers weten dat ik regelmatig bericht over West-Brabant. Vaak gaat het dan over de luchtkwaliteit daar omdat in het industriegebied bij Antwerpen – tegen de grens aangeplakt – nogal eens wat voorvalt. Normaalgesproken dienen de bedrijven dit aan het bevoegd gezag te melden, óók aan de andere kant van d egrens. Dat gebeurt te vaak niet op de juiste manier. Hierdoor komen er eerst klachten van inwoners van West-Brabant en pas daarna is er contact.

Een recent incident heb ik hier niet gemeld. Esso heeft in september in de Antwerpse haven een gifwolk laten ontsnappen. De koppen in de krant zeggen genoeg:

Onwel na gifwolk van Esso
Esso ontruimt raffinaderij na lekken giftig gas
Kamervragen over gifwolk West-Brabant
Nederland waarschuwde Belgen over stankgolf Esso
Esso had meldingsplicht gifwolk
Raadsleden Woensdrecht geloven Esso niet
Wat stinkt daar zo?
Statenlid CDA vragat actie na gifwolk
PvdA is fiducie in Belgen verloeren
Extra controle op vieze lucht

Dit is in chronologische volgorde de oogst van eem paar weken berichtgeving n.a.v. de ontsnapte gifwolk bij Esso. Voor de duidelijkheid: de vetgedrukte stukjes zijn snelkoppelingen naar de artikelen.

This Post Has One Comment

  1. GEFELICITEERD !

    Gonny

Geef een reactie