60 scholieren op bezoek


…van het Norbertuscollege uit Roosendaal waren vandaag gast van de SP-fractie.

Een paar keer per jaar komt er een groep leerlingen van het Norbertuscollege naar het Provinciehuis als gast van onze fractie. In de middag bezoeken ze dan Nationaal Monument Kamp Vught. Enkele jaren geleden is op inititatief van de SP in Provinciale Staten subsidie voor Kamp Vught veilig gesteld waardoor scholieren gratis toegang hebben.

Ook zien ze daar de voorstelling Tienduizend Zakdoeken van Heddy Lester. Ook daarvoor nam de SP (in de eerste vergadering van de huidige Provinciale Staten) het initiatief – om de voorstelling te redden d.m.v. subsidie.


Het Statenlid


De Gedeputeerde


De Commissaris der Koningin (ik speelde even voor griffier).

Op school zijn de leerlingen goed voorbereid op het bezoek aan het Provinciehuis en Kamp Vught. Eerst hield Nico Heijmans een presentatie over het werk van Provinciale Staten. Hierbij was ook de griffier Ellen Wöltgens (ook uit Roosendaal) aanwezig. 

In de statenzaal speelden we de behandeling van het voorstel tot subsidiëreing van Kamp Vught na met de leerlingen. Nadat ik eerst op de stoel van Hanja Maij-Weggen had gezeten in een poging tot voorzitten, waren nu drie leerlingen de klos. Nou ja ‘de klos’, ze wilden heel graag en ze deden het erg goed. 

Vooral de voorbereiding op het onderwerp Jeugdzorg maakte veel indruk op ons allemaal. De inbreng, de vragen die gesteld werden lieten zien dat de leerlingen zich goed hadden voorbereid op school. Het was nog lastig om alle vragen in goede banen te leiden na de inleiding van Mia van Boxtel over dit onderwerp.

Uiteindelijk lukte het om mooi op tijd iedereen in de hal beneden te krijgen waar een lunch klaarstond. En daar werd nog doorgepraat. Sommigen waren niet tevereden over onze antwoorden, daar kwamen ze uit zichzelf nog op terug.

Je zult mij niet horen klagen over de jongeren, het was ook voor ons een geweldig leuke en interessante ervaring. Hierboven Mia van Boxtel, die eindelijk weer goed zicht heeft na twee staaroperaties.

Met dank aan Gonny Andreas (hierboven) voor de extra foto’s!

Geef een reactie