Vrijdag kregen we mediatraining op het provinciehuis. Eerst werd ik door een VMBO-scholier geïnterviewd i.h.k.v. zijn maatschappelijke stage en daarna kregen de eerste 10 SP-kandidaten mediatraining.

Het interview werd opgenomen door Emile Kalmann (die zijn eigen mediabedrijf heeft, klik hier), het was een gezamenlijk project. De vraag was of ik iets kon bedenken wat interessant was voor Marko, een 15-jarige maar ook een creatieve uitdaging was voor Emile. Ik kwam niet verder dan de opdracht dit blog eens door te lezen en over enkele categorie ten minste één vraag te stellen in een interview.

Bij één onderwerp zouden we dan ter plekke uitdiepen, en de keus was aan de scholier. En die koos voor ‘homoseksualtiteit’. Over anderhalve week gaan we dan naar Tilburg om te praten met de jongens en meiden van Embrace Pink en wellicht duiken we nog een gay kroeg in om mensen voor de camera naar ervaringen te vragen.

Nico Heijmans - Willemieke Arts - Johan van den Houdt

Binnenkort zijn hier de filmpjes te zien die Emile heeft gemaakt van het interview en het bezoek aan Embrace Pink. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij met zulke goede vragen zou komen, en uit zijn reacties bleek dat hij zich heel goed had voorbereid. Binnenkort op youtube en hier te zien.

’s Middags was er een overleg met de eerste tien kandidaten van de SP-lijst over de campagne én we kregen mediatraining. Als je denkt dat je alles al weet ben je verkeerd bezig, want niks is zo leerzaam als een interview opnemen en meteen kritisch terugkijken en met zijn alle van commentaar voorzien. Willemieke Arts was het slachtoffer, maar ze deed het erg goed.

We kunnen het gebruiken, binnenkort zullen naast Nico Heijmans ook Veerle, Willemieke en ik enkele debatten mogen ‘doen’. Houd de agenda op brabant.sp.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

(foto door Veerle Slegers)

Geef een reactie