Meander en Bijoux: $525,-

Meander en Bijoux: $525,-

Meander en Bijoux hebben met het benefietoptreden tijdens het wekelijkse hiv-diner hebben bijna $525,- bij elkaar gezongen voor het Nood- en Studiefonds voor Cambodjaanse LHBT’s met hiv.

Meander en Bijoux

Met een gevulde maag luisteren naar liedjes met een boodschap, maar ook naar liedjes met bedenkelijke inhoud. Het ging er allemaal in als koek bij de bezoekers van het hiv-diner in Rotterdam. Zarah Meander en Sheilla Bijoux traden voor het eerst sinds januari 2013 weer op. Het optreden voor het hiv-diner stond al eerder op de agenda maar is twee keer afgelast. Eerst vanwege persoonlijke omstandigheden en daarna vanwege de ramp met vlucht MH17.

Meander & Bijoux

Stichting Mara betaalde het optreden, en Meander en Bijoux doneren het weer aan het Nood- en Studiefonds voor LHBT’s met hiv in Cambodja. Na het liedje ‘De wilde ganzen’ is er ook nog gecollecteerd. De totale opbrengst is €421,-. Samen met Tony ga ik in december het geld overhandigen op het kantoor van CPN Plus, de Cambodjaanse vereniging van mensen die leven met hiv.

Toetje voor Joke

Het was vrijdag sowieso een gedenkwaardige avond. Vrijwilligster van het eerste uur, Joke, vierde haar 70ste verjaardag. Voor Meander en Bijoux reden genoeg voor een toetje. Speciaal voor Joke schreven ze dit lied:

Meehelpen? Boek ze!

Ze komen graag, maar wel gedoseerd. Zarah is de jongste niet meer, en Sheilla is vaak buitengaats. Het liefst treden de dames op voor een zo gevarieerd mogelijk publiek. Alle inkomsten gaan naar het eerder genoemde fonds. Zie contactpagina (bovenbalk van dit blog).

Geef een reactie