AIDS2018 in Rotterdam door HIV010

AIDS2018 in Rotterdam door HIV010

Aankomende week is in het kader van AIDS2018 – de wereld-aidsconferientie) van donderdag tot en met zaterdag de Pop-up Aids Expo te zien op het Schouwburgplein. Untenu staat vrijdag met de stand van bamboe in Cambodjaanse stijl. Rotterdam heeft toch de primeur. *Bijgewerkt 20.05 u.

De tussenstand

Maar eerst de tussenstand van de inzamelingsactie die we een week geleden startten om volgend jaar (en wie weet al vanaf september dit jaar) een par time coördinator aan te stellen in Cambodja. En dan liefst eentje uit onze doelgroep. Meer weten waarom het nodig is iemand aan te nemen, lees dan mijn blog van vorige week, hier).

En dan nu de tussenstand na één week: €490,-!*

 

Hierboven de link naar de Facebook-inzamelingsactie. In die tussenstand zijn de twee donaties die rechtstreeks zijn overgemaakt naar de IBAN van Untenu niet meegeteld. Zoals gezegd, we zijn nog niet aan het streefbedrag, maar toch een heel mooi resultaat. Iedereen die het bericht deelde en alle mensen die een bedrag hebben overgemaakt: hartelijk dank!

AIDS2018 & HIV010

AIDS2018 staat voor de internationale aidsconferentie die elke twee jaar plaatsvindt en waarvan Amsterdam dit keer gaststad is. Omdat we dat in Rotterdam niet ongemerkt voorbij willen laten gaan heeft een aantal organisaties de Pop-up Aids Expo naar Rotterdam gehaald. Deze container waar de bezoeker doorheen kan lopen en zo een spiegel voorgehouden krijgt staat van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 juni van 12.00 – 18.00 uur op het Schouwburgplein. Het doel is het stigma, dat nog altijd aan hiv kleeft, weg te krijgen. Ambitieus, maar het moet.

We hadden bij Untenu ingezet op drie dagen onze stand van bamboe op te zetten, maar we moeten realistisch blijven. We staan op vrijdag met onze stand en daar verkopen we uiteraard onze regenboogsjaals. Daarnaast hebben we diverse Cambodjaanse polsbandjes, ansichtkaarten en de nieuwste folders waarin wat achtergronden over Cambodja en ons werk daar.

De komende weken hoor ik meer over waar ik allemaal verwacht word in Amsterdam, er is zoveel te doen (en ik ben niet volledig): een expositie over aids in Amsterdam, een expositie in de Beurs van Berlage over mensen met hiv wereldwijd (Atlas2018, waaraan ik zelf heb meegewerkt in Cambodja), Global Village, er zijn twee demonstraties (maandag en woensdag), een voorstelling in het De la Martheater. En tot slot ben ik benaderd door Sister Divine Revelation om mee te doen aan een speciaal evenementje van de Sisters op Perpetual Indulgence. Voor het eerst n een habijt 😉

AIDS2018 AIDS Candlelight Memorial
Foto: Liesbeth Vaassen

Suggesties voor een fijne zusternaam zijn van harte welkom. Mag uitdagend, liefst passend bij mijn persoontje en wat ik allemaal onderneem.

Geef een reactie