Boulevard

Gisteren met moeder, zus en broer naar de Boulevard geweest. Cadeautje voor moeders 65ste verjaardag. En zaterdag belandde ik helemaal toevallig in de grote theatertent naast een gezelschap wethouders.

Met de familie voor de derde keer de tent van the incredible flying man bezocht. Voor één euro met een brede glimlach naar buiten lopen. En voor de derde keer een andere versie van hetzelfde stukje gezien. Hierna werden we getrakteerd op een megaregenbui, waarna het festivalterrein ook een stuk rustiger was. Gelukkig mochten we de grote tent in voor een concert. 

Op de foto het concert van het GiGa Orchestra, een samenwerkingsverband tussen Flairck en een groep zigeunermuzikanten. GiGa staat voor GIpsy (= zigeuner) en GAdjo (= burger). Zelden zo’n batterij aan gitaristen, aangevuld met cymbalist, strijkers en fluitist aan het werk gehoord. Ik mag dat wel, over het algemeen een heel geslaagd optreden. Lees hier de recensie op brabantsdagblad.nl.

zaterdag
Zaterdagavond zagen we naast de tweede versie van the incredible flying man ook een voorstelling van Vincent de Rooij, Vlucht. Heel knap gedaan. Met een man of dertig in een zeecontainer gepropt werd ter plekke een film gemaakt en geprojecteerd, muzikaal ondersteund door een gitarist. Hoe je in je eentje met vier of vijf camera’s en verder beperkte middelen zo iets neer kunt zetten. Dat soort voorstellinkjes maken de Boulevard voor mij zo leuk.

We hadden ons bijtijds bij de grote theatertent genesteld om maar een zitplaats te bemachtigen voor de late night show. In de verte had ik hem wel gezien met enkele leden van het Bossche college van B&W, ‘onze’ wethouder uit Oss Jules Iding. Bij het naar binnen proppen kwamen we op de bovenste rij terecht. Na en paar minuten werden de plaatsen naast ons ingewisseld voor de genodigde wethouders en bleek ik plots naast Jules Iding te zitten. Toeval of niet?

De late night show was weer geweldig. Eén van de koningstheaterakademiestudenten kreeg een staande ovatie voor zijn uitvoering van een lied uit Jesus Christ Superstar, hij bracht het passioneel en werd ervoor beloond. Wat mij betreft een hit, die show, en ik begrijp dat-ie geprolongeerd wordt. Voor de pogingen wat meer inhoud te brengen kon het publiek iets minder geduld opbrengen, al probeerde presentator Theo Verbruggen het nog zo leuk. Toch goed dat ze het niet alleen bij gemakkelijk vermaak hebben gehouden.

Geef een reactie