Khmer Graffiti in Sihanoukville

Gepubliceerd op 1 reactie 1 minuten leestijd 132 x bekeken
Sihanoukville - Cambodia

Er valt niet zo heel veel te beleven in Sihanoukville als je geen oude of jonge hippie bent. Opvallende graffiti gezien, dat wel.

In Sihanoukville

Maar natuurlijk veel contact met het thuisfront en vanuit Cambodja wat zaken uitzoeken zodat de familie vooruit kan. Meer dan dat, en afwachten, kunnen we voorlopig niet doen.

Hieronder één voorbeeld waarvan ik er meerdere aantrof in en om Sihanoukville. Waarschijnlijk van dezelfde hand.

Sihanoukville - Cambodia

Het is vandaag een overwegend bewolkte dag hier aan zee en dat is wel prettig. In Phnom Penh schijnt het hevig te regenen. Zondag weer terug naar de hoofdstad en als ik het rondkrijg maandag door naar Siem Reap, waar een workshop wordt georganiseerd door Virak van het Noodfonds.

Of ik wel mijn jurk etc. wilde meenemen. Vorige keer voor niets alles meegesjouwd vanuit Nederland, nu dus niets van dat al meegenomen. Zo gaat dat. Ik wikkel me desgewenst wel in een lapje stof van de lokale markt.

Opvalend in Sihanoukville: meer nieuwere vormen van tuktuks, een soort pich up-auto met daarop iets á la tuktuk. Ook opvallend de bouwwoede: vergeleken met 5 maanden geleden nu al weer meer en grotere gebouwen in de steigers.

En tot slot hebben twee Zwitserse vrienden – geheel indachtig de Cambodjaanse traditie – drie dagen na elkaar in Sihanoukville een gaybar geopend. Wat hij kan, kan ik ook. Of zoiets. Dus nu hebben we er hier plots twee.

Sihanoukville - Otress Beach

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
  • Ton de Coster
    21 maart 2014

    Een vrolijk mannetje (hoewel?) op stap met zijn huisdieren …of wordt het ongemerkt achtervolgd door vraatzuchtige monstertjes?
    Enne… mocht je nog gaan stappen en/of optreden in een lapje lokale stof, dan graag een fotoreportage, dat snap je!