‘k Was er even niet

Brussel, zicht vanaf Kolenmarkt/Rue Marché au Charbonnes
Zicht op de stadhuistoren, gezien vanaf de Kolenmarkt/Rue marché au charbonnes.

Ik was met Willy Lourenssen na afloop van de bijeenkomst van het roze netwerk (SP) doorgetreind naar Brussel. Een avondje stappen is zeer vermoeiend, maar evenzeer de moeite waard. Van sommige uitspattingen weet ik dat ik er nog een paar dagen ‘plezier van heb’, maar dat neem ik graag op de koop toe. Ondanks vermoeidheid is de mentale batterij weer opgeladen namelijk.

Brussel, Sint Goriksplein/Place Saint Géry
Uitzicht op het Sint Goriksplein (Place Saint Géry) waar de geraniums nu nog volop in bloei stonden.

De meeste Nederlanders, in de weer stampvolle Beneluxtrein, stapten uit in Antwerpen. Een reden meer om twee haltes verder uit te reizen. Antwerpen is ook leuk en gezellig, maar Brussel is net als bijvoorbeeld Rotterdam. Je houdt ervan of juist níet. Het is vaak lastig uit te leggen. De tweetaligheid van de stad speelt mee denk ik.

Waar anders maak je het mee dat in een aftands kroegje heerlijke Franse chansons gedraaid worden. Tel daarbij op de vogels van diverse pluimage die te bewonderen zijn en mijn avond is weer goed.

Internationaal treinverkeer
Ook op de terugweg was het weer dringen voor een zitplaats in de trein. Het blijft tobben op die lijn. De NS heeft mensen liever in de Thalys, maar ik denk dat dat pas gaat gebeuren als die trein snel gaat rijden. Tot die tijd zou een extra trein per uur geen overbodige luxe zijn.

Ik vraag me toch al af ofhet geen leuk expiriment zou zijn om in navolging van het idee van een Europarlementariër (ik meen dat het een CDA-er was) niet alleen één ‘nationaal’ tarief voor telefoneren in de Benelux, ook niet hetzelfde voor het spoornet kunnen regelen. Dezelfde kortingkaarten en één tarief voor de hele Benelux. Schaffen we meteen die verschrikkelijke bureaucratie van NS Internationaal af. Pardon, het heet tegenwoordig HiSpeed. Dat geldt nog niet voor de snelheid op het spoor en zeker niet voor de snelheid waarmee je een treinkaartje kunt bemachtigen.

Geef een reactie