En wat doen we met Brussel?

En wat doen we met Brussel?

Bert Ancieaux ontvangt Nederlandse onderscheiding. Hij is vóór Vlaanderen, maar ook voor multi-culturaliteit. En wat doen we met Brussel?

Vandaag stond in de Volkskrant dat Vlaams minister voor Cultuur, Jeugd en Sport, Bert Anciaux, een hoge Nederlandse onderscheiding krijgt. De hoogste Nederlandse koninklijke onderscheiding nog wel. Anciaux is lid van Spirit, het kleine links-liberale overblijfsel van wat ooit de Nieuwe Vlaamse Alliantie was. Vóór Vlaanderen, maar ook voor multi-culturaliteit.

Spirit is nu wat ze in Vlaanderen noemen kartelpartner van de SPa, de Vlaamse sociaal-democraten. En Anciaux is dus minister namens het kartel SPa-Spirit in de regering van de Belgische deelstaat Vlaanderen. Om het eenvoudig te houden. Via het artikel met interview in de Volkskrant, kwam ik op Bert’s eigen webstek terecht. En zo surf je lekker door van de ene verrassing naar de andere. Ontdek het zelf maar.

En Brussel?

Ik vind het met name interessant vanwege mijn interesse in Brussel, Vlaanderen en de hele taalkwestie. Er is blijkbaar ook een vrijzinnig links antwoord op de grote vraag die België bezighoudt momenteel. Wars van ‘eigen volk eerst’, je weet wel. En wat doen we met Brussel?

Interessante, leuke pagina’s die ik tegenkwam na het bekijken van Bert’s webstek:
Ik ben bi/Je suis bi (tips voor tweetaligheid in Brussel)
deBuren (Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel)
Gemeenschap is leuker met twee (pleidooi voor een confederaal België)

Geef een reactie