Hoor de A59

Met Mahmut en Wouter ben ik vandaag op werkbezoek geweest bij de actiegroep ‘Hoor de 59‘. Mahmut en ik op paracetamol.

 

 

Eerder sprak deze actiegroep al met een delegatie van PvdA en CDA. Ook gedeputeerde Onno Hoes is al op bezoek geweest. Al enkele jaren strijdt deze actieve club tegen geluids- en fijnstofoverlast die de inwoners van de dorpen langs de A59 ondervinden.


SP-delegatie bij actiegroep ‘Hoor de A59’

Met de kaart op tafel is meteen duidelijk waar het om gaat. Eens aangelegd als provinciale weg ligt de inmiddels tot snelweg verbouwde A59 ingeklemd tussen Vlijmen, Drunen en Waalwijk. Met Heusden, Elshout en Oud Heusden op korte afstand.

Hele woonwijken worden nu nog tegen de A59 aangebouwd. Veel buurten lagen al aan deze weg. De harde wind verdreef de herrie van de snelweg een beetje, maar in de bijna windvrije tuin van één van de leden van de actiegroep was de geluidsoverlast duidelijk hoorbaar. Een ander probleem vormen de 11 (!) op- en afritten op het kleine stukje snelweg tussen Den Bosch en Waalwijk.


Deze auto rijdt op de snelweg, pal achter een
appartementencomplex in Vlijmen.

Na een rondrit door het gebied werden we door wethouder Mark Buijs van de gemeente Heusden ontvangen. De gemeente Heusden gaat voortvarend te werk, maar mist de aansluiting door de provincie. Het was voor ons een nuttig bezoek. Het heeft onze ogen geopend voor de problemen van deze bewoners. Met de fractie gaan we nu bekijken welke acties noodzakelijk zijn in Provinciale Staten.

This Post Has 2 Comments

  1. Hé Ron da’s grappig, ik heb hetzelfde onderwerp op mijn weblog staan vandaag!

  2. Hallo Ron,

    Jij en Wouter zijn sneller dan wij, bedankt voor de positieve reactie.

    Ennie de Munnik

Geef een reactie