Homo’s als makke lammetjes


Het lijkt er soms bijna op dat homo’s en lesbiënnes zich als makke lammetjes naar de slachtbank laten voeren. Dat beeld roept een Utrechts onderzoek in elk geval bij mij op. ‘Homo’s weer terug in de kast’, kopt gk.nl.

E.e.a. blijkt weer uit een onderzoek van het Bureau Discriminatiezaken Utrecht (wat ondanks de belofte nog niet op hun webstek staat). Dan maar een citaat uit het artikel op gk.nl:

Bijna 80 procent van de homo’s past zijn of haar gedrag aan om zich op straat veiliger te voelen, zo blijkt uit Utrechts onderzoek. 

Zelfs goede vriendinnen of mannenstellen die verliefd op elkaar zijn, durven op straat niet hand in hand te lopen en elkaar al zeker niet in het openbaar een kusje te geven. Ze doen dit niet omdat ze anders nare reacties en zelfs geweld verwachten.

Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Discriminatiezaken Utrecht onder leden van de homo-organisatie COC Midden-Nederland. ‘Terug in de kast?’ is de titel van het rapport over aard en omvang van homodiscriminatie. “Daar lijkt het wel een beetje op”, zegt Michel Abel, die onderzoeker. Hij wijst vooral op de veelvoorkomende zelfdiscriminatie. Zo zijn er maar weinig lesbiennes en homo’s die in verweer komen. Ze verzetten zich niet tegen discriminatie, maar gaan het – in hun ogen – risicovolle gedrag liever uit de weg. Vaak verzwijgen of ontkennen ze hun eigen identiteit.

 

Dat bedoel ik dus. Mensen klagen wel tegen elkaar over toenemende intolereantie. Ik hoor het in mijn omgeving in elk geval. Maar melden? N.a.v. reacties hier op Dolle Dinsdag idem dito. Ik heb één van de mensen gesproken en het was allemaal verschrikkelijk wat ze hadden meegemaakt. Toen ik aandrong om het voorval te melden bij Basta!, viel het plots allemaal mee.

Zo komen we er dus niet. Wanneer houden we op met die zelfkastijding en worden we weer eens strijdbaar?

Nu ik het toch weer over de roze zaak heb: Hoe lang blijven we nog aansukkelen met de ChristenUnie in dit kabinet? Nu is het weer minister Middelkoop die de openstelling van het huwelijk voor mannen- en vrouwenparen omschrijft als  ‘het zogenaamde homohuwelijk’  als de ‘ontbinding van het familierecht’. Het was de zwartste dag in zijn leven, of iets van die strekking. Te erg om lost te lopen en dat wordt allemaal door de PvdA getolereerd.

This Post Has One Comment

 1. Hoi Ron

  zie ook mijn reactie op dat gezeik van die militairen die niet in uniform mochten meedoen met de Gaypride. Op Roze Links Hyves.

  Een militair -dienstplichtige!- die een oorring weigerde uit te doen kreeg twee weken zwaar. Nou en!? Die durfde zijn nek ten minste uit te steken.

  En geen van die milimieten komt op de idee om dan maar op die boot in een operette uniform mee te varen.

  Grrr het is om razend te worden.

  Helm

Geef een reactie