Homo’s injecteren hiv

‘Homo’s injecteren hiv’ kopte de grootste krant van Nederland vetgedrukt op de voorpagina. Wat moet je er van zeggen. 

Er speelt van alles door mijn hoofd op zo’n moment. Het is, als het allemaal waar blijkt (en dat moet nog vastgesteld worden door de rechter), te verschrikkelijk voor woorden. De verdachten moeten naast een chronische ziekte (hiv) ook geestelijk wat mankeren, anders ga je niet over tot deze praktijken.

De media staan er bol van natuurlijk. Homo wordt weer aan seks gekoppeld. Gelukkig wist COC-voorzitter Frank van Dalen in de programma’s waarin ik hem zag of hoorde dat goed te pareren. Het is geen homoprobleem, maar een probleem van de samenleving en van deze tijd. Ook meisjes worden in een discotheek met ghb verdoofd om daarna verkracht te worden. Ook hetero’s hebben oorden waar ze seksueel uit de bol gaan. Ook homo’s zijn wel eens crimineel. Dat is de boodschap.

Wat de Telegraaf doet is stemmingmakerij, maar daar vertel ik niks nieuws mee. Het is nou net niet waar we op zo’n moment op zitten te wachten. Ik hoor de stemmen al roepen: “Alle darkrooms en homosauna’s dicht!” en Geert Wilders zal wel gaan pleiten voor de doodstraf voor de daders.

Ik moet ook maar steeds denken aan die mensen die nu hiv hebben. Zijn ze zo naïef geweest? Het ging wel om feestjes waar onveilige seks werd gepropageerd. Het kan best zijn dat sommigen na zo’n feestje seropositief bleken te zijn, maar voor hetzelfde geld hebben ze zich eerder nooit laten testen en hadden ze het virus al daarvóór onder de leden. 

Nogmaals mijn complimenten voor Frank van Dalen. Kijk hier voor de uitzending van Nova van vanavond.

Geef een reactie