De minister heeft geantwoord op de schriftelijke vragen van SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak.

Van brabantsdagblad.nl: 

Ter Horst: fouten bij homo-razzia

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken geeft toe dat de politie fouten hebben gemaakt tijdens de actie bij twee homo-ontmoetingsplaatsen langs de A58, eind mei. Ze reageert daarmee op vragen die de SP stelde naar aanleiding van de actie.

De politie controleerde met een tiental agenten in burger parkeerplaats de Leikant bij Riel, na klachten over overlast en vernielingen. Tijdens dat deel van de actie had de politie wel wat meer ‘invoelingsvermogen’ mogen tonen, vindt Ter Horst. En de grond voor de tweede actie op parkeerplaats de Lage Aard bij Molenschot ontbrak helemaal, omdat daar geen sprake is van overlast en er vooraf geen toestemming was gegeven.

Vooral de werkwijze bij De Lage Aard leidde tot heftige reacties bij de daar aanwezige mannen, die zich uit de bosjes gejaagd voelden. Een van hen gebruikte de term homo-razzia. Korpsbeheerder Ruud Vreeman en korpschef Frans Heeres van de politie Midden en West Brabant hadden zich eerder al kritisch uitgelaten over de actie.

Dat was dus eens maar nooit weer. De webpagina van de Tweede Kamer is uit de lucht, ik kan de antwoorden niet zo snel achterhalen.

Geef een reactie