Ze houden zich erg goed, zoals je ziet. Ze liggen broeder/zusterlijk tegen elkaar op een laken op de bank. Al heeft de verhuizing natuurlijk wel de nodige spanning met zich mee gebracht. En een ferme kras op mijn arm.

Poezen & verhuizen

We hadden het zo bedacht: de avond voor de verhuizing brengen we de poezen naar het nieuwe huis en we sluiten ze zolang als de sjouwers bezig zijn op in de slaapkamer. Zelf zouden we die nacht ook in het nieuwe huis slapen. In de logeerkamer, verschil moet er zijn.

Bij de één-na-laatste rit zat ik er zo doorheen dat Cees de poezen wel alleen de kooi in zou lokken met een haring. Toen ze door hadden dat ze op transport moesten, wilden ze er namelijk niet meer in. Na een half uur belde hij dat ik toch moest komen helpen. Op dat moment had de nervositeit bij de katten al toegeslagen. Ik krijg ze wel snel te pakken zonder opjagen, maar bij het naar de kooi brengen raakte Benno zó in paniek dat ik een flinke haal kreeg over mijn pols.

Juultje liep de gang in (dom natuurlijk) die had ik ook zo bij haar nekvel. Blèrend zaten ze onderweg in de kooi. In hun tijdelijke domein was het even wennen. Bij ieder bezoek zat Benno doodsbang opgesloten in de kattenbak. Maar de volgende ochtend was de haring soldaat gemaakt en gingen de staartjes weer als vanouds de lucht in als ze ons zagen.

En nu zijn ze de koning te rijk. Ze hollen niet zo vaak meer achter elkaar aan omdat ze meer ruimte hebben om zich af te zonderen van elkaar. Het zijn soms net mensen!

This Post Has One Comment

  1. Wat een schattige fotomodellen, zijn het toch.
    Succes met de verhuizing en ik hoor wel wanneer we mogen komen kijken.

Geef een reactie