Bij Basta!


Het wordt een beetje een patroon. Ik doe iets, en vervolgens krijgt dat op de één of andere manier een vervolg. Meestal is dat goed, al brengt het weer extra werk met zich met zich mee. Nu waren twee reacties op dit blog n.a.v. Dolle Dinsdag reden om actie te ondernemen.

Ik heb de reageerders een persoonlijk bericht gestuurd en heb het meldpunt discriminatie Basta! op de hoogte gesteld van de reacties. Zij hebben hier meteen een melding van gemaakt. Meldingen van homodiscriminatie of (verbaal) anti-homogeweld worden tegenwoordig standaard naar de officier van justitie gestuurd. In dit geval kan men er niets mee, maar het is in elk geval genoteerd.

Maar nu dus de vraag wat we hiermee aan moeten. Ik ben in een beetje vreemde positie aangezien de SP door de organisatie is benaderd en wij dus aanwezig waren. En ik schreef daarover een blog waar dan weer reacties op kwamen. Maar niets doen is geen optie, en aangezien ik nog wat van hun folders naar Basta! terug moest brengen, heb ik het één met het ander gecombineerd.

Ter opfrissing, dit was de eerste reactie n.a.v. mijn blog over Dolle Dinsdag:

Beste Ron van Zeeland,

Ook wij waren dit jaar voor het eerst in Oss. Mede omdat we elk jaar tijdens de roze maandag in Tilburg, hiervoor dringend worden uitgenodigd. Wij hebben deze dag ervaren als een feest waar Oss nog helemaal niet aan toe is. De opmerkingen van de mensen waren niet van de lucht. In de trant van homo’s Flikkers en vuile homo’s.

Voor Felinis was het veilig maar je moest geen paar meter verder gaan. Helaas moeten we concluderen dat alle initatieven ten spijt Oss en zijn bevolking nog lang niet toe zijn aan zo’n soort feest. Wij in ieder geval dropen met de staart tussen de benen om 19.00 uur af.

Rijst bij ons wel de vraag hoe het in Godsnaam mogelijk dat na acht editie’s dolle dinsdag nog steeds deze sfeer ontstaat.
Oss zal ons nooit meer zien en dus ook niet meer kunnen genieten van onze outfit, en onze verschijning. Jammer maar helaas ,Oss heeft nog een lange weg te gaan.

Gerard en Jack

 En deze reactie volgde daarop:

Beste Ron,

Ook wij waren van de partij op Dolle Dinsdag het was de 1e maar helaas ook de laatste keer dat we hier waren. Wij waren ook met onze boven genoemde vrienden gekomen, wat een agressie en intolerantie. Alleen op het stukje van 25 meter waar het podium was was het gezellig, maar daar hield het ook mee op.

We kregen van alles naar ons hoofd gesmeten van, kankerhomo en de rest zal ik maar niet noemen, we zijn afgedropen achterlangs de kermis, maar hadden dat beter niet kunnen doen, wat een gespuis, nee dit was echt een domper, alleen onze vrienden waar daar in volornaat en dan de drie die uitgenogigd waren.

Verder was de opppervlakte te klein, teveel op elkaar dus er kan meer uit de organisatie gehaald worden. Helaas geen politie gezien anders hadden we die wel aangesproken op dit soort gedrag van bepaalde Ossenaren, helaas volgens mij is er nog een lange weg tegaan en staan de mensen niet helemaal open voor dit soort dingen, wij houden het toch maar op Tilburg en de Pride, daar is veel meer tolerantie

Met vriendelijke groet,
Tiny (noorden van het land)

Basta! is erg benieuwd of meer mensen ervaringen als deze meegemaakt en roept hen op om hiervan melding te maken. Het is niet leuk, maar wel goed dat het bekend wordt. Alleen zo kan er iets aan gedaan worden.

Geef een reactie