Hiv-vaccinatieproject: jojo-uitslagen

Hiv-vaccinatieproject: jojo-uitslagen
hiv weerstand CD$

Het lijkt wel een jojo: laatste bloeduitslag: weer onder de stop-norm van het hiv-vaccinatieproject.

Het is me opgevallen dat op berichten over het vaccinatieproject de meeste reacties binnenkomen. Toch wil ik voorkomen dat dit weblog alleen maar over ‘mijn hiv’ gaat. Maar omdat ik de laatste tijd noodgedwongen weinig uitvoer, juist vanwege de effecten van het Hiv-vaccinatiesproject, heb ik momenteel weinig anders te melden.Jojo-

jojo-Hiv-vaccinatieproject

Gisteren dus weer uitslagen gehad. Het wordt saai: de weerstand is opnieuw gedaald.

Ik mag hopen dat de internist gelijk heeft. Kon je eerst een dalende lijn zien van de weerstand als gevolg van het stoppen van de medicijnen, nu zijn de CD4-waarden aan het jojoën geslagen. De laatste uitslagen op een rijtje: 420 > 360 > 420 > 290 > 360 > 290 CD4-cellen deze week.

Nu is jojo-gedrag van CD4-cellen vrij normaal, alleen bij een laag aantal kan het gevaarlijk worden als het nog lager wordt. Omdat ik vanaf nu onder een vierwekelijkse controle val hebben we maar weer besloten om over twee weken tussentijds extra bloed te prikken. Het aantal ‘killercellen’ (T8-cellen) was gelukkig gedaald, wat het algehele beeld wat rustiger maakt.

Zodoende durfde mijn internist na overleg met de viroloog het wel aan om het nog eens twee weken aan te kijken. En dus niet te stoppen met het Hiv-vaccinatieproject. En dus nog niet de de hiv-remmers te hervatten. Lees hier meer over de T8- en andere cellen.

Slapen en nog moe

En zo zijn we al een aantal weken bezig. Gelukkig ben ik van de vage klachten verlost, resten nog de vermoeidheid en de slaap. Normaalgesproken probeer ik te zorgen voor een middagdut, vooral om ‘s avonds wat frisser en vriendelijker te zijn voor mijn omgeving. Niet dat ik graag in mijn bed lig, integendee, ik moet mezelf ertoe dwingen. Nu echter slaap ik soms en gat in de dag. Allemaal het gevolg van het gekrioel in mijn lijf.

Geef een reactie