Hiv-vaccinatieproject: slechte uitslagen
hiv weerstand CD$

Alweer een jojo-blog over het hiv-vaccinatieproject. 22 november: optimisme, 10 december: zakken weer door de ondergrens.

22 november: optimisme

Gisteren gebeld door het ziekenhuis i.h.k.v. het Hiv-vaccinatieproject, met alle uitslagen ineens. De verpleegkundige klonk optimistisch en daar ging ik in eerste instantie in mee.

Maar na alles op een rijtje gezet te hebben, blijkt dat de weerstand nog steeds schommelt. Maar gelukkig (het was voorspelbaar) is de virale lading meegedaald, en flink dit keer. Oude berichten hierover teruglezend, zie ik dat ik nu bijna dezelfde uitslag heb als in september. Terug bij af dus.

10 december: pessimisme

Vanmorgen belde vrij onverwachts de internist met de laatste uitslagen. Ik had een telefonische afspraak op woensdag staan. Geen goed nieuws. Dit keer was de virale lading weer gestegen (> 100.000),  en de weerstand gezakt (290 CD4-cellen). Nog voor ik naar adem kon happen deelde ze mee dat bij nóg zo’n uitslag gestopt wordt met de studie en ik weer aan de pil moet. Maar het besluit werd niet genomen.

Beetje beduusd legde ik neer, maar het deed me allemaal niet veel. Afweermechanisme van de geest zei een vriendin me laatst. Ik denk het ook. In elk geval weer helemaal terug bij af. Toen ik een half jaar geleden stopte met de medicatie zakte het ook zo ver terug maar nu vinden ze het blijkbaar (bijna) welletjes. Het experimentele vaccin werkt in elk geval bij mij niet naar behoren, zo veel is duidelijk. En nog durf ik niet te voorspellen of ik 2008 weer met pillen moet beginnen. Wie weet gaat het in één keer wel werken, gezien het grillige kun je nooit weten.

Echt gevaar loop op zogenaamde opportunistische infecties loop ik nu niet, maar mijn weerstand zit wel onder het niveau waar normaalgesproken met medicatie wordt begonnen.

Dossier Hiv-vaccinatieproject

Lees alle blogs over het hiv-vaccinatieproject op de dossierpagina.

Geef een reactie