Tineke Teunen – 50 jaar strijdbaar

Tineke Teunen – 50 jaar strijdbaar

Voor Hello Gorgeous mocht ik Tineke Teunen interviewen en fotograferen. Gisteren werd in Amsterdam het Pride-nummer gepresenteerd met daarin nog veel meer mooie mensen.

Tineke Teunen

Tineke Teunen ken ik al vanaf mijn prilste hiv-leven. Zij was voorzitter van Stichting Aids Dienstverlening en -Informatie (SADI) die het Ron Wichmanhuis bestuurde. Later kwam ik haar weer tegen als enthousiast vrijwilligster bij Wereld Aids Dag Rotterdam.

Door de corona-pandemie (daar istie weer) zijn er de afgelopen twee jaar geen publieksactiviteiten rond Wereld Aids Dag geweest in Rotterdam. Voor Tineke was het moment aangebroken om als vrijwilligster in het LHBTQIA+ en hiv-wereldje met pensioen te gaan. Nu is Tineke de vrouw er niet naar om achter de geraniums een breiwerkje op te zetten. Ze is nog steeds actief in haar buurt en betrokken bij allerlei initiatieven.

Toen Karlijn Bunnig vroeg of ze aan Hello Gorgeous de suggestie mocht doen voor een interview was het snel geregeld. Je kan het artikel hieronder lezen, maar in het echt is de kwaliteit veel beter, en er staan nog veel meer mooie artikelen in. Waaronder een interview met Tio Lelieveld uit Den Bosch – Mr. Leather Netherlands 2022.

Hello Gorgeous #39 – Pride

Hello Gorgeous

En vrijdag was het dan zo ver: het eerste exemplaar van de Pride editie werd overhandigd aan Marjolein Annegarn. Zij was de fotograaf die mij portretteerde voor Hello Gorgeous nadat ik in 2020 amper uit Cambodja in de volledige lockdown in Nederland belandde. Hieronder een korte impressie van gisteren.


Geef een reactie