Hiv-pionier in Rotterdam

Vrijdag werd Hello Gorgeous #38 gepresenteerd in Amsterdam. Met daarin onder andere een interview met dr. Ron Castelijns, hiv-pionier in Rotterdam.

Hello Gorgeous #38

V.l.n.r.: Marieke Been, Jerry Haimé, Leo Schenk.

Het was even wennen: wel of geen handdruk (ik vind het lastig een toegestoken hand te weigeren), elleboogstoot, een stompje of helemaal niets. En met 20 personen in een kleine ruimte. Maar wennen moeten we weer aan menselijk contact.

Er waren niet veel bekenden, het was best een Amsterdams gebeuren. Des te beter om mijn gezicht eens te laten zien En eerlijk is eerlijk: ik was ook heel nieuwsgierig hoe het interview en de foto’s eruitzagen in Hello Gorgeous.

Hieronder een hele korte impressie van de uitreiking van het eerste exemplaar aan Jerry Haimé (die ook op de cover prijkt). Jerry is een activist die zijn sporen al op veel plaatsen heeft verdiend. Van de Schorerstichting tot Strange Fruit.

Ook Marieke Been – sinds een half jaar voorzitter van de stichting achter Hello Gorgeous – kreeg een exemplaar. Marieke was ooit hiv-consulent en is momenteel sociaal-psychiatrisch verpleegkundige in het hiv-team van GGZinGeest te Amsterdam.

Hiv-pionier in Rotterdam

Ron Castelijns
Ron Castelijns

Toen mijn huisarts – die ik niet geheel toevallig had gekozen vanwege zijn ervaring op gebied van hiv – met pensioen ging, zocht ik op het internet naar zijn verhaal. Ik kon niets vinden en dus vroeg ik of hij instemde met een interview en benaderde ik Hello Gorgeous of zij interesse hadden. Dit speelde in augustus 2021.

Net te laat voor het najaarsnummer, maar het kwam me door de familieomstandigheden ook wel goed uit. Natuurlijk moeten jullie allemaal gewoon dit nummer bestellen (hier!). Wellicht zie je het liggen bij de hiv-consulent. Er staat nog veel meer in, maar hier alvast een voorproefje, het interview met Ron Castelijns. Ook de foto’s zijn ook van mijn hand:

Hello Gorgeous wordt geheel door vrijwilligers gemaakt.

Geef een reactie